San: Poslednja večera i san Junajteda pre odlaska u smrt!

Autor:

Sport

25.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica Partizana i Mančester junajteda u borbi za prvo mesto L grupe Lige Evrope na krcatom stadionu u Humskoj dovela je u prestonicu Srbije oko 50 stranih novinara, koji redovno izveštavaju o mečevima "crvenih đavola". Među njima je najtiražniji britanski list San (The Sun), koji je napravio dirljivu reportažu o Beogradu, podsetivši se na tragičnu 1958. godinu, kada je na aerodromu u Minhenu poginulo osam fudbalera velikana sa Old Traforda vraćajući se utakmice protiv Crvene zvezde.

Bezbijeve bebe

- Obišli smo hotel "Mažestik" u centru Beograda, u kojem su fudbaleri Mančester junajteda 5. februara pre 61 godinu poslednji put večerali. Neki od njih su nakon remija sa Zvezdom (3:3) i plasmana u polufinale Kupa evropskih šampiona izašli da uživaju u blagodetima srpske i jugoslovenske prestonice, ne sluteći da će im to biti poslednja noć u životu. U hotelu na zidovima i dalje stoje fotografije sa te večere kao podsetnik na čuvene Bejzbijeve bebe. U muzeju na stadionu "Rajko Mitić" jedan deo eksponata posvećen je meču sa Junajtedom, poslednjem za jednu fantastičnu generaciju - piše San.

Posle meča sa crveno-belima, koji je igran na stadionu Partizana jer tada još nije bila izgrađena Marakana, delegacija "crvenih đavola" prespavala je u Beogradu i sutradan nastavila put ka Mančesteru preko Minhena. Međutim, prilikom poletanja sa piste avion je udario u kuću, pa su poginula 23 putnika od 44.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading