Totenhemova lepotica teška milijardu i 200.000 evra!

Autor:

Sport

23.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

London je bez dileme najfudbalskiji grad na svetu, koji je Premijer ligi ove sezone dao čak pet klubova (Arsenal, Čelsi, Totenhem, Vest Hem, Kristal palas), ali ono što svakog ostavlja bez daha jeste zver od stadiona koji poseduje Totenhem. Lepotica "pevaca" teška je astronomskih 1,2 milijarde evra i predstavlja najmoderniji fudbalski hram na Starom kontinentu. Ma, na kugli zemaljskoj!

RepublikaFoto: Petar Milovanović
Velelepno zdanje u Severnom Londonu

Srpski telegraf je, gostujući sa Crvenom zvezdom u 3. kolu Lige šampiona, imao tu čast i privilegiju da kroči na travu novog i nadasve spektakularnog stadiona u britanskoj prestonici, koji se za svega 23 meseca izdigao iz ruševina kultnog Vajt hart lejna. Razlika u kapacitetu je čak 26.000 mesta s obzirom na to da novi dom "pevaca" broji čak 62.062 mesta.

Već na samom prilasku ultramodernom stadionu dominira ogroman petao, zaštitni znak Totenhema, a čim smo kročili na velelepno zdanje, zastao nam je dah. Sve pršti od luksuza i opremljeno je najsavremenijom opremom. Dovoljno je reći da toaleti izgledaju poput dnevne sobe najboljih apartmana, a imaju čak i plazma televizore?! Perverzno, čak i za frikove Engleze.

O svemu se vodilo računa prilikom gradnje, a mnogi su se zapitali zbog čega je strovaljeno preko milijardu funti, ali su kritičari ekspresno ućutkani. Naime, planirano je da objekat kroz ulaznice i ostale programe i zanimacije sam sebe isplati za samo sedam godina. Posebno fascinira podatak da je na otvaranju stadiona 3. aprila u pobedi na Kristal palasom (2:0) Totenhem zaradio oko 35 miliona evra! E, pa, to je sa sobom donelo zver koju su od predsednika Danijela Levija dobili "pevci", prošlosezonski finalisti Lige šampiona. I zaslužili su, baš kao sto je Crvena zvezda zaslužila da bude u Ligi šampiona, i to drugu godinu zaredom.

CRTICE

- Osim fudbala, na stadionu može da se igra i ragbi

- Ima svoju mini-pivaru, u kojoj se toči kraft pivo

- Prvi gol na ovom stadionu postigao je Korejac Son

- Samo na otvaranju stadion je zaradio oko 35 miliona evra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading