Gobeljić optimista: Menjao bih gol Bufonu za pobedu u Londonu!

Autor:

Sport

22.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabro, odvažno, do poslednje kapi znoja, za besmrtnu slavu, za magičnu priču na kojoj će generacije zaljubljenika u crveno-bele boje odrastati! Crvena zvezda večeras (21.00, RTS 1, Arena sport 1) igra protiv Totenhema utakmicu 3. kola B grupe Lige šampiona, nakon koje bi mogla da napravi veliki korak ka plasmanu u osminu finala. Da na velelepnom novom stadionu "pevaca" u Londonu, čija je izgradnja koštala preko milijardu evra, ni najmanje neće biti lako, svestan je desni bek srpskog prvaka Marko Gobeljić (27), koji za Srpski telegraf obećava bespoštednu borbu za tri boda, velika kao Bakingemska palata.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Marko Gobeljić

BIĆE I "DELIJA"

Univerzalac srpskog šampiona, koji se između ostalog ističe i razornim udarcima, što je osetio i čuveni Đanluiđi Bufon pre 10 meseci kada je na Marakani gostovao PSŽ (1:4), svestan je da će imati vraški težak zadatak da zaustavi brze i ubitačne ofanzivne igrače Totenhema.

- Radujem se utakmici sa Totenhemom, detaljno smo analizirali igru Kristijana Eriksena, Lukasa Moure, Son Hung Mina, Dele Alija, Harija Kejna. Strašni su to igrači iako im je tim u krizi rezultata. Protiv Olimpijakosa (3:1) pokazali smo da možemo da se nosimo sa evropskim velikanima, a pobedom u Londonu bili bismo na pravom putu da prezimimo u Evropi, što nam je osnovni cilj. Mnogi navijači me i dan-danas pitaju za taj gol Bufonu, ali, verujte, menjao bih ga za pobedu večeras! Uz nas će biti i deo "Delija" uprkos zabrani za ovo gostovanje, doduše raštrkanih na stadionu, ali biće nam mnogo lakše uz njihovu pesmu - optimista je popularni Gobelja.

RepublikaFoto: Starsport

PARE NE IGRAJU

Iako je postao poznat kada je sa "Delijama" slavio u gaćama sa likom čuvenog strip-junaka Betmena, Marko za naš list kaže da tih bokserica više nema.

- Bile su mi talične gaće i deo rituala, ali pocepao sam ih pre nekoliko meseci, nisu izdržale (smeh). Sada oblačim prve koje uzmem. Tako će biti i protiv Totenhema večeras, koji je daleko skuplji tim od nas, ali ako je neko dokazao da u Evropi ne igraju pare, onda je to Zvezda! Njihov novac ne može da kupi taj osećaj kada obučemo crveno-beli dres i izađemo na teren kako bismo se borili za veliko ime i tradiciju našeg voljenog kluba kluba - zaključio je Gobeljić, koji je na 88 zvaničnih mečeva za tim sa Marakane postigao osam golova.

Kokeza sa Zvezdom u Londonu!

Uz delegaciju Crvene zvezde, sa fudbalerima prvog tima, stručnim štabom, omladincima, koji će igrati sa Totenhemom meč UEFA Lige mladih, kao i prijateljima kluba, u London je doputovao i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji ipak nije davao izjave na aerodromu u Beogradu. Prvi čovek našeg fudbala nije često na evropskim mečevima večitih rivala, ali je značaj duela u britanskoj prestonici ogroman, te je stoga ovoga puta uz crveno-bele.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Slaviša Kokeza

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Drulić: Tomane ili Pavkov ruše "pevce"

Bivši golgeter Crvene zvezde Goran Drulić (42) bio je deo tima srpskog velikana koji je pre 19 godina eliminisao Lester iz tadašnjeg Kupa UEFA. Centarfor rodom iz Negotina veruje da bi sadašnja generacija crveno-belih mogla da dobro prođe u večerašnjem sudaru sa Totenhemom.

- Ako gledamo tržišnu vrednost "pevaca" i Zvezde, onda su gosti autsajderi. Ali, ako se moja generacija nije plašila "lisica", tada prvoplasiranog tima u Premijer ligi, onda ni momci Vladana Milojevića nemaju razloga da strahuju od Totenhema. Kao potencijalne junake vidim Milana Pavkova ili Antonija Tomanea, koji podseća stilom igre ne mene - rekao je popularni Drula za Mozzart sport.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Drulić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading