Na današnji dan rođen je jedan od najboljih srpskih defanzivaca ikada!

Autor:

Sport

21.10.2019

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Crvene zvezde, Mančester junajteda i reprezentacije Srbije Nemanja Vidić slavi 38. rođendan.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Vidić

Profesionalnu karijeru je Vidić započeo u Crvenoj zvezdi za koju je igrao četiri godine, potom prešao u Spartak iz Moskve odakle je i otišao u Englesku. Nakon Mančestera, Vidić je proveo dve sezone u Interu, ali je tada već bio na zalasku karijere i odigrao je svega 23 utakmica.

Legendarni srpski fudbaler nedavno je proglašen za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige u izboru "Skaj Sportsa".

Vidić je u dresu Mančester junajteda igrao od 2006. do 2014. godine.

Aleks Ferguson ga je u januaru 2006. doveo iz redova moskovskog Spartaka za sedam miliona funti i to se smatra jednom od najboljih kupovina velikog menadžera u njegovih 26,5 godina na "Old Trafordu".

Vidić je, osim što je bio i kapiten, osvojio 15 trofeja sa Junajtedom, od čega pet titula Premijer lige, jednu Ligu šampiona i FIFA svetski klupski kup.

Nemanja je nedavno poručio kako se sprema za trenersku karijeru, a mnogi ga vide na klupi Junajteda u čijem je dresu napravio najviše uspeha.

Srećan rođendan, legendo!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading