Trese se ostrvo: Ferguson optužen da je nameštao utakmice!

Autor:

Sport

17.10.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski fudbalski menadžer Đuzepe Paljara optužio je Aleksa Fergusona da je učestvovao u nameštanju mečeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ser Aleks Ferguson

Paljara je sa bivšim pomoćnim trenerom Barnlija Tomijem Rajtom optužen za brojne prekršaje u fudbalu uključujući korupciju i nameštanje utakmica posle velike istrage i objave Dejli telegrafa.

Posle tog skandala je i tadašnji selektor Engleske Sem Olerdajs dao ostavku, a na jednom od svedočenja Paljara je u skandal upleo i Aleksa Fergusona. Italijan je bio na "poslovnom" sastanku sa novinarkom britanskog lista koja se predstavila kao poslovni partner, i optužio brojne engleske trenere za nameštanje utakmica. Među njima i Aleksa Fergusona.

Tužilac je izneo svedočanstvo novinarke koja je rekla da je Paljara tvrdio da je Ferguson učestvovao u nameštanju utakmice Lige šampiona protiv Juventusa iako nije rečeno tačno o kojoj utakmici se radi. Paljara tvrdi da je Fergusona "nagradio" zlatnim Roleksom vrednim 30.000 evra.

Osim Fergusona, Paljara je optužio i Stiva Meklarena, Harija Rednapa i Nila Vornoka dodavši da bi 99 odsto fudbalskih radnika u najboljem slučaju radilo u autosalonima da se ne bave fudbalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading