Milojević: Protiv Rada počinje ključni deo sezone

Autor:

Sport

17.10.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, uoči utakmice 12. kola Superlige protiv Rada, izjavio je da počinje ključni deo sezone i ponovio da je za njegov tim prvenstvo apsolutni prioritet.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda mora ozbiljno da uđe u ovaj deo sezone

- Rad ima dosta kvalitetnih, iskusnih i dobrih igrača. Siguran sam da je i njima značila pauza nakon promene trenera. Kolega Dragan Radojičić je prošle sezone radio dobar posao sa Proleterom, vide se pomaci, možda ne u rezultatu, ali sugurno će doći da odigraju rasterećeno. Moramo da budemo obazrivi, ali očekujem lepu utakmicu - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je pozvao navijače da ispune tribine stadiona Rajko Mitić, uprkos tome što se igra u petak, istina posle radnog vremena.

- Prošla je prva faza, zahuktavanje, sad dolazimo u ključni deo sezone, svaki bod može da bude bitan, a naglašavam opet da nam je prvenstvo prioritet - poručio je Zvezdin trener.

Kada je u pitanju kadrovska situacija Milojević ističe da je ona mnogo bolja i da bi već za duel protiv Totenhema u Ligi šampiona mogao da računa na sve ili skoro sve fudbalere.

- Danas se vraćaju Ben, Degenek, Borjan, videćemo, telefonski znam da su ok, drago mi je što su dobro igrali, ističem pobedu Kanade protiv SAD i sjajne Borjanove odbrane, ponosni smo na njega. I Degenek i Ben zabeležili su pobede. Pauza nam je pomogla jer smo neke povrede sanirali (Boaći, Gajić)".

Milojević njje hteo da otkrije da li će Veljko Simić, četvorostruki strelac u Kupu protiv Trepče, dobiti veću minutažu u predstojećim utakmicama.

- Znamo njegove kvalitete, a sve u sportu izađe kao plod kolektivne igre. On je naš standardan igrač, kao i svi ostali. Sve drugo je moj i izbor stručnog štaba za pojedine utakmice. Drago mi je opet da je svako od njih motivisan, bez obzira što u nekom trenutku imaju manju minutažu.

Na pitanje koliko reprezentativna pauza "remeti" tim Milojević je rekao:

- Kao nekad kad se išlo u vojsku, niko vas ne pita da li volite - morate. Meni je žao igrača jer su dosta opterećeni i fizički i psihički, posebno, bilo bi dobro da imaju ponekad pauzu za dva-tri dana sa porodicom, ali to je cena profesionalizma, sami su izabrali - poručio je Milojević.

Utakmica 12. kola između Crvene zvezde i Rada igra se sutra od 20 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading