Problemi u Kataloniji dobijaju epilog: El Klasiko pomeraju za dva meseca!

Autor:

Sport

16.10.2019

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni Fudbalski savez Španije, a ni La Liga ne žele da se čuveni El Klasiko odigra sledeće subote 26. oktobra u Barseloni, kako je prvobitno planirano, piše Marka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa jednog od prethodnih El Klasika

Obe organizacije su zvanično zatražile danas od takmičarskih organa promenu termina, a nakon što se klubovi nisu usaglasili sa idejom da zamene domaćinstva pa da se prvi derbi igra u Madridu 26. ovog meseca, a revanš u Kataloniji 1. marta, zbog napete političke situacije u ovoj pokrajini.

Ni Vlada Španije ne želi utakmicu ove veličine u Barseloni u ovom trenutku dok pokrajinu potresa ozbiljna socijalna i politička kriza, pa se traži alternativno rešenje, a kako saznaje ugledni madridski list, najrealnije je da se El Klasiko pomeri u sredu 18. decembra.

To je i opcija koja se sviđa i Realu i Barseloni (mada oba kluba preferiraju da se igra kako je prvobitno planirano 26. oktobra zbog zgusnutog rasporeda), ali će se o tome izjasniti u pisanoj formi.

Datum 18. decembar nije ono što je La Liga tražila, ali je i to bolje nego da se utakmica organizuje u trenutku dok grad Barselonu potresaju ozbiljni problemi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Buskets u duelu sa Lukom Modrićem

Konačnu odluku će, međutim, doneti takmičarska komsija Primere možda već sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading