FUDBALSKA REVOLUCIJA U SUBOTICI: Spartakova škola fudbala po uzoru PSV Ajndhoven!

Autor:

Sport

16.10.2019

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji ponos grada Subotice je fudbalski klub Spartak, koji je u poslednjoj deceniji redovan član Superlige, a bilo je i evropskih izleta poput učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezonama 2010/11. i 2018/19. Da bi se takav kontinuitet uspeha nastavio, uprava se postarala dovođenjem kvalitetnog kadra na čelo omladinske škole kluba.

RepublikaFoto: www.fkspartak.com
Predstavljen Nebojša Vučković, nosioc razvojnog programa škole fudbala

Reč je o Nebojši Vučkoviću, čoveku koji je profesionalnu karijeru kao golman završio u PSV iz Ajndhovena. Tamo je dobro upoznao sistem rada jedne od najboljih škola fudbala u Holandiji, a isti recept već primenjuje i u Subotici. Ideja je da Spartak ima jednu od najboljih škola u zemlji i da na taj način stvara igrače za prvi tim.

Vučković je u Suboticu već doneo evropski sistem rada, pa ga je počasni predsednik Spartaka Dragan Simović proglasio za najveće pojačanje kluba u poslednjih 10 godina.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nebojša Vučković
- Gospodin Nebojša Vučković je karijeru završio u PSV Ajndhovenu. Pre nego što je došao kod nas, imao je školu fudbala u Kini. Reč je o čoveku koji radi ceo dan. Treneri u omladinskoj školi nam rade 12 sati dnevno, otkad je on došao u klub i ustoličio se kao šef čitavog pogona. Bivši kapiten Vladimir Torbica zadužen je za skauting službu, i to je pravac u kom ćemo ići u budućnosti - ispričao je Simović.
RepublikaFoto: Starsport

Dragan Simović, počasni predsednik FK Spartak Subotica

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Subotice

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading