Velike promene u Napulju: Legenda ipak odlazi, i pored ponude za novi ugovor!

Autor:

Sport

16.10.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dris Mertens će, po svemu sudeći napustiti Napoli. Iako je Belgijanac legenda pod Vezuvom, ističe mu ugovor na kraju sezone, ima sjajnu ponudu iz Kine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dris Mertens

Naime, napadač koji je za Napoli dao 114 golova u 288 utakmica bi od neimenovanog kluba sa Dalekog Istoka trebalo da dobije oko 17 miliona neto za tri sezone.

To je nešto manje od 6 miliona evra po godini, Mertens u Napulju zarađuje četiri miliona, on traži da klub izjednači ponudu Kineza i produži mu ugovor do 2023. To bi značilo da bi praktično ostao u Napulju do kraja karijere.

Napoli na to neće pristati, oni mu nude dvogodišnji ugovor, suma bi ostala oko 4 miliona, ali Belgijanac svakako to neće prihvatiti.


Moguće je da napusti klub u januaru, odnosno da ga prodaju, ali Kinezi su poznati po tome što ne plaćaju obeštećenje, tačnije ulažu više u plate igrača nego odštetu klubovima, pa Napoli ne bi dobio neki veći novac, ako ga pusti šest meseci pre isteka ugovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading