Klose isken: Levandovski je 10 puta bolji od mene!

Autor:

Sport

15.10.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Levandovski na pravom je putu da petu sezonu zaredom postigne 40+ golova u sezoni. Poljak je spektakularno počeo u Bajernu, na prvih 11 utakmica dao je 15 golova, a da se nalazi u zaista brutalnoj formi potvrdio je pre nekoliko dana postigavši het-trik za reprezentaciju protiv Letonije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Leva se pred ovu reprezentativnu pauzu izjednačio sa Manfredom Burgzmilerom na deobi četvrtog mesta liste najboljih strelaca u istoriji Bundeslige (213 pogodaka, a do kraja sezone svi očekuju da sa treće pozicije svrge čuvenog Jupa Hajnkesa, koji mu sada beži samo sedam golova. Posle toga ispred njega ostaće samo Klaus Fišer i nedodirljivi Gerd Miler, kada govorimo o nemačkom fudbalu...

Povodom ovih čudesnih brojki Roberta Levandovskog oglasio se Miroslav Klose, još jedan Poljak (on je doduše igrao za Pancere) koji je rešetao po Nemačkoj i koga pamtimo kao najboljeg strelca u istoriji Mundijala (16 golova).

Zanimljivo, Klose kaže da je Leva nogo bolji igrač od njega i da nisu za poređenje...

- Levandovsaki i ja? Možda malo podseća stilom igre na mene, ali on je 10 puta bolji igrač nego što sam ja ikada bio. Kompletan napadač, koristi obe noge, jak u vazduhu i sjajno igra glavom. Sve što jedan napadač treba da poseduje - kazao je Klose. 

Kako je krenuo, Levandovski bi ove sezone mogao da postavi novi lični rekord po broju golova. Poljak je 2016. završio sa 42 pogotka na kontu, 2017. sa 43, a onda naredne dve sa 41 i 40 golova. U ovoj se do sada upisao 15 puta, a do kraja ima bar još 35-40 utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading