Luka: Bože, pomozi da kiksne Portugal!

Autor:

Sport

16.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Senzacija decenije u Lisabonu, Litvanija odolela evropskom prvaku Portugalu" ili "Hrabri Luksemburg odigrao za Srbiju i zaustavio Portugalce. Ronaldo i drugovi gledaće EVRO kraj malih ekrana"... Ukoliko želite da se Srbija kvalifikuje na Evropsko prvenstvo posle punih 20 godina, moraćete da navijate za jedan od ova dva scenarija narednog meseca, i to pod uslovom sa "orlovi" pobede dve preostale utakmice do kraja kvalifikacija protiv Luksemburga 14. novembra i Ukrajine tri dana kasnije.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Milivojević

Možda šanse za tako nečim nisu velike, ali da se ni pod kojim okolnostima ne treba unapred predavati, veruje Luka Milivojević (28), vezista koji je u Viljnusu u trijumfu nad Litvanijom (2:1) nastupio 35. put za nacionalni tim.

GAZIMO DO KRAJA

Kapiten Kristal palasa nada se da bi i pre plej-ofa Lige nacija u martu izabranici Ljubiše Tumbakovića mogli da se domognu kontinentalnog šampionata.

- Matematički nismo ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije domognemo plasmana na EVRO i, dokle god postoji šansa, borićemo se, a i da ne postoji, opet bismo se borili. Jer mi smo Srbija, igramo za svoj narod! Na nama je da pobedimo dve preostale utakmice u Beogradu i da se nadamo da Portugalci mogu da kiksnu protiv Litvanaca kući ili Luksemburga u gostima. Možda će nas bog pogledati - optimista je rođeni Kragujevčanin.

OPUŠTANJE BEZ KAZNE

Iako Srbija nije briljirala u prestonici Litvanije pre dve večeri, pad u igri u drugom delu meča ipak na kraju nije bio koban po momke u crvenim dresovima.

- Najvažnije je da smo uzeli tri boda u Viljnusu, što nam je treća pobeda u nizu. Bilo je dosta dobrih elemenata u igri, ali i onih koje baš to i nisu. Poremetio nas je gol domaćina, definitivno smo morali da zatvorimo meč kod vođstva od 2:0, da stvorene prilike realizujemo. Fudbal je takav da vas nekada stigne kazna, ali na kraju je sve ispalo kako treba po nas - rekao je Milivojević.

RepublikaFoto: Starsport

Luka: Mitre, samo rešetaj!

Sa dva pogotka u Viljnusu Aleksandar Mitrović (25) potvrdio je da zaista svaku utakmicu u dresu "orlova" igra kao da mu je poslednja.

- Drago mi je zbog Mitra jer je sve bliže tome da postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije. Zaslužio je oba gola protiv Litvanije velikim trudom, a imao je i lepe asistencije. Samo neka tako nastavi i bićemo svi srećni - pun reči hvale za napadača Fulama bio je Milivojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading