Suton karijere Andrije Živkovića: Nije dobro, ali ne sme da se preda!

Autor:

Sport

13.10.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški dani za srpskog fudbalera Andriju Živkovića. On redovno trenira, ali Benfika ga i dalje nema u svojim, bar kratkoročnim planovima. Savete bez sumnje talentovanom fudbaleru dali su treneri sa kojima je sarađivao, kao i kapiten Partizana, Vladimir Stojković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Živković

Ugledni portugalski list O Žogo tvrdi da srpskog vezistu tek čekaju teški dani pošto će "teško moći da dobije minute i u Kupu".

Živković i dalje čeka svoje prve minute u dresu Benfike, a pomenuti izvor tvrdi da ga trener Bruno Lage potpuno skrajnuo i ne vidi ga u planovima za ovu sezonu. U tekstu se čak pominje da je Benfika Živkoviću dosad iskeširala oko 740.000 evra na ime plate, iako ga nije koristila ni sekund na terenu. Živković još nije dobio mesto ni u protokolu, a kod prethodnika Ruija Vitorije prošle sezone dobio je oko 279 minuta, podeljenih u deset utakmica. Samo tri puta bio je starter.

U odbranu mladog ofanzivca stali su treneri s kojima je imao dobru saradnju – Radovan Ćurčić i Marko Nikolić.

- Situacija nije dobra za njega. On je jako dobar igrač i mora da počne da razmišlja o tome šta je najbolje za njega. Ima veliki talenat- izjavio je Ćurčić za O Žogo.

Marko Nikolić je sa Živkovićem radio u Partizanu, tako da jako dobro zna o kakvom se igraču radi.

- Živković prolazi kroz jedan od onih momenata kada nema prostor u timu i to nije dobro. U velikim klubovima konkurencija je uvek velika, a mesto u timu možete da izgubite zbog loše forme ili taktičkih razloga- rekao je Nikolić i nastavio u istom tonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- To što ga nema na terenu toliko dugo nije dobra stvar. Ni za Srbiju, ni za Benfiku. Zasad može da se kaže da je prihvatljivo, ali ako ne bude dobio šansu u bliskoj budućnosti, moraće da se pronađe zajedničko rešenje- rekao je Nikolić.

Nikolić je poručio Živkoviću da ne sme da se preda i da mora da se bori dalje...

- Mora da se bori za svaki minut na terenu. Bilo u Benfiki ili nekom drugom klubu- rekao je Nikolić.

Svoje mišljenje o Živkovićevom problemu dao je i Partizanov kapiten Vladimir Stojković.

- Igrači ponekad moraju da prođu dugačak put kako bi se izborili za sebe. Ponekad morate da budete strpljivi i po nekoliko meseci. Ne sme da odustane, već da radi kako bi dobio šansu i pokazao svima u Benfiki da zaslužuje da igra- rekao je Stojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading