Legenda Crvene zvezde o svinjariji šiptarskih vlasti na Jarinju - Savić: Da je pravde, Kosovo bi izbacili iz FIFA i UEFA!

Autor:

Sport

11.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti takozvane republike Kosovo zabranile su fudbalerima Crvene zvezde da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče, a krovne fudbalske organizacije FIFA i UEFA ostale su neme na nemile scene sa juga naše zemlje! Da su prekoračili preko graničnog prelaza Jarinje, crveno-beli bi bili žrtva zasede specijalne jedinice ROSU, koja je planirala da pohapsi ekspediciju srpskog prvaka. Na šiptarsko bahaćenje na Kosovu UEFA i FIFA ostale su neme. Nije pomoglo ni to što je prethodno zamenik generalnog sekretara FIFA Matijas Grafstrem poslao pismo na adresu FS Kosova, predsedniku Agimu Ademiju, u kom je pisalo da srpskim klubovima moraju da se omoguće uslovi da igraju na severu Kosmeta.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dušan Savić

Legendarni napadač Crvene zvezde Dušan Savić nije iznenađen ovakvim scenariom

- Može im se, zato što su mama i tata (FIFA i UEFA) iza njih. A imaju i mnogo rodbine, što kod nas, što u inostranstvu. Sve što se desilo za mene je normalno i očekivano. Tako je to kada su deca razbojnici. Pismo FIFA? Mama i tata su pozvali goste na rođendan, a onda su banditi preuzeli. Sada nam ostaje da sačekamo da se desi neko porodično nasilje, odnosno da ova loša deca pretuku svoje roditelje - na slikovit način opisao je Savić odnos FIFA i UEFA prema Kosovu i poentirao:

- Normalno bi sada bilo da ih izbace odande gde nije bilo normalno da ih prime - zaključio je Dušan Savić.

Iz Niona i Ciriha bez odgovora!

Evropska i svetska kuća fudbala UEFA i FIFA nisu se oglašavale povodom incidenta na graničnom prelazu Jarinje, a nisu to učinili ni njihovi ljudi zaduženi za komunikaciju sa medijima. Makar da ispune formu. Novinari Srpskog telegrafa poslali su mejl sa identičnim pitanjima u Nion i Cirih, ali odgovora nije bilo. Zanimalo nas je samo da li će ove organizacije reagovati na zabranu kosovskih vlasti i podsetili smo na pismo FIFA upućeno predsedniku FS Kosova.

RepublikaFoto: Republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading