"Naterali smo Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice!"

Autor:

Sport

09.10.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Crvena zvezda obratio se javnosti još jednom povodom dešavanja na administrativnom prelazu Jarinje, predsednika kluba Svetozar Mijailović se obratio medijima, potvrdivši reči generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića da je na Jarinju ostvarena "diplomatska pobeda".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Svetozar Mijailović

Zvezdinoj delegaciji, zajedno sa srpskim novinarima, zabranjen je ulaz na teritoriju Kosova i Metohije, gde je trebalo da odigraju meč Kupa Srbije protiv FK Trepča.

- Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija. Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani- navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda koje je potpisao Mijailović.

Zvezda i Trepča će meč šesnaestine finala odigrati četvrtak od 15.00 u Staroj Pazovi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading