Ilija Stolica: Ova deca mogu do uspeha, ali Srbija je najvažnija!

Autor:

Sport

07.10.2019

13:32 >> 13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Ilija Stolica razgovarao je sa novinarima na konferenciji za medije Fudbalskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Stolica

Ozbiljan ste trener, koliko je za Vas problem vreme da implementujete sve što želite?

- Moj stav je da mi moramo da se ponašamo kao da ćemo ovde biti 10 godina. Branković selektor 2003, Saša Ilić je selektor 2004 i svi ćemo raditi po istim principima - rekao je Ilija Stolica. 

Mnogi smatraju da je ova generacija slabija u odnosu na prethodnu, uzeli ste skoro iste igrače?

- Drago mi je da preovladava mišljenje da je generacija ovakog ili onakog kvaliteta, ali ja se nadam da kad se neke stvari promene mogu doći do uspeha. Meni je želja da što više njih uđe u A selekciju. Igračima je najjednostavnije kad imaju jasan zahtev. Ako želim promenu moram da prihvatim realnost i da stvari koje mogu da promenim to i učinim - istakao je bivši selektor mlađih selekcija Srbije.

Pošto poznajete ove momke koliko su sposobni da Vas isprate, i ko čini stručni štab?

Stručni štab čine -  Goran Sretenović, Miljan Vesić, trener golmana, Nenad Milijaš, Vlada Vuković. 
Danas ćemo imati prvi trening u Staroj Pazovi.  Spisak igrača je kompilikovan, nezgodan. Mi te igrače znamo već. Forma koja je diskutabilna moraćemo da je nadomestimo htenjem i voljom. Filip Stevanović će biti u U19. A tim je prioritet, i njihov rezultat - iskren je bivši trener Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije.

Da li će Srbija ličiti na vaš Voždovac, da li će napadački igrati, ko je kapiten, da li ste se čuli sa prethodnim selektorom?

- Ideja iz Voždovca i njihove igre će biti slična i u reprezentaciji, ali će nam trebati malo vremena. Ja o formacijama i brojevima ne volim da pričam jer vraćam fudbal na principe. Kapiten će biti Luka Adžić i dalje, nisam se čuo sa prethodnim selektorom - rekao je Stolica.

Goran Grkinić, direktor reprezentacije otkrio je kako je došlo do imenovanja Ilije Stolice.

- Predložio sam Matijaševiću Stolicu, on se složio i odluka je pala na njega - rekao je bivši direktor FK Voždovca.

Situacija oko fudbalera Čukaričkog, Stefana Kovača?

- Kovač nije moguće da igra za našu reprezentaciju opet, to je po propisu FIFE - istakao je Goran Grkinić.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Stolica

Šta za Vas znače Milijaš i Ilić?

- Mi imamo trend da veliki igrači, u ovom slučaju dve legende žele da se bave trenerskim poslom. Moje je zadovoljstvo da imamo istu viziju fudbalske igre. Hvala i Zvezdi što nam je omogućila da Milijaš bude sa nama. Saša je krenuo preko saveza i on ima svoju selekciju. Nenad Milijaš ima harizmu i stav. Ono što njih dvojica mogu da im prenesu teško možete preko neke prezentacije - zaključio je Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading