Skandal: Mesi iz neverovatnog razloga od proleća ne sme sa Barselonom u Englesku!

Autor:

Sport

07.10.2019

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva situacija kada je Leo Mesi u pitanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Naime, na proleće, ako Barsa prođe u top 16 fazu Lige šampiona, a nema razloga da se to ne desi, mogla bi da izvuče neki od engleskih klubova. Liverpul, Siti, Čelsi guraju, Totenhnem ima manje šanse posle očajnog starta, ali nisu bez nade da bi mogli da se dokopaju nokaut runde.

Ako neko od Engleza izvuče Barselonu, prema zakonu koji će stupiti na snagu od izlaska iz EU, Mesi neće moći da putuje na ostrvo.

Naime, propisi su vrlo jasni, ranije je građanin EU, a Argentinac ima i španki pasoš mogao da putuje u Veliku Britaniju ako nije pretnja za nacionalnu sigurnost, a osuđivan je za kriminalna dela.


Ali, osuđeni koji nemaju pasoš EU nisu mogli da dobiju, ni pod razno, britansku vizu. Dakle, kazna zatvora od 21 mesec, koja je uslovna, sprečiće Mesija da pomogne Barseloni na gostovanju.

Klub, odnosno sam igrač ima pravo da se žali na ovu odluku, ali Home Ofis ima pravo da tu žalbu odbije. Isto se odnosi i na druge igrače koji su zbog utaje poreza osuđeni uslovno na zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading