FSS POBEDIO KOSOVCE: Zvezda gostuje Trepči u Mitrovici!

Autor:

Sport

07.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i zvanično - Fudbalski savez Srbije potukao je do nogu takozvanu državu Kosovo! Fudbaleri Crvene zvezde u sredu (9. oktobar, 15.00) gostovaće Trepči u Kosovskoj Mitrovici u osmini finala Kupa Srbije! Da će se desiti ovakav scenario, prvi je objavio Srpski telegraf u izdanju od 26. septembra.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Tada smo objavili pismo zamenika generalnog sekretara FIFA Matijasa Grafstrema predsedniku FS Kosova Agimu Ademiju, u kom je svetska kuća fudbala saopštila da srpski klubovi (u ovom slučaju Zvezda) moraju da igraju mečeve na severu naše južne pokrajine i da tamošnje vlasti moraju da obezbede sve uslove za održavanje utakmice.

OSTALI DOSLEDNI

Prethodno su iz lažne države stizale vesti i izjave zvaničnika da nije moguće garantovati bezbednost učesnicima, kao i da FSS zadire u integritet tamošnjeg saveza. Međutim, kada je stigla zauška u vidu pisma iz Ciriha, Kosovcima je bilo jasno da će morati da obezbede Zvezdi miran put i gostovanje na severu Kosova. Ideja FIFA je da se svuda na svetu, bilo u miru ili ratu, mora igrati fudbal, a Svetska fudbalska federacija u ovom slučaju ostala je dosledna tom stavu. Dobre vesti za srpski fudbal objavila je Crvena zvezda na svom zvaničnom sajtu, a generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić istakao je da je sreća što će crveno-beli igrati na Kosmetu.

- Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama - izjavio je Terzić.

RepublikaFoto: FKCZV
Fudbaleri Zvezde i fudbaleri Trepče

U DUHU SPORTA

On se zahvalio FIFA i UEFA na logističkoj podršci da se utakmica Kupa Srbije odigra na Kosovu i Metohiji.

- Želim da se zahvalim FIFA i UEFA što su podržali odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer-pleja.

Janković: Sa Kosova dali garancije

Predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković u kratkoj izjavi za Srpski telegraf objasnio je da su kosovske vlasti Trepči saopštile da će garantovati bezbednost svim učesnicima na meču u Kosovskoj Mitrovici. Tako je i odlučeno da se utakmica igra na severu Kosova, umesto Beograda, gde su se kao mogući domaćini pominjali Banovo brdo i Banjica.

- Mi smo dobili dopis od Fudbalskog kluba Trepča. Oni su saopštili da su dobili saglasnost tamošnjih vlasti da će biti garantovani svi uslovi za odigravanje utakmice. A kako je Trepča domaćin Zvezdi, oni imaju prava da biraju gde će da ugoste rivala. I tako se došlo do toga da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici - izjavio je Janković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading