Neverovatne tvrdnje grčkih medija: Olimpijakos izgubio od Zvezde zbog dobrih odnosa Srbije i Francuske?!

Autor: Informer

Sport

02.10.2019

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki mediji bavili su se porazom Olimpijakosa od Crvene zvezde (1:3) dan nakon utakmice u Beogradu i došli do zanimljivog zaključka - za pobedu crveno-belih krivi su dobri odnosi Srbije i Francuske.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

U reakcijama na sinoćnji poraz Olimpijakosa na stadionu "Rajko Mitić", grčka "Gazeta" - koja važi za prilično ugledan medij, a ne tabloid - objavila je tekst sa iskonstruisanom teorijom zavere na kojoj bi joj i najveći domaći paranoici pozavideli.

Ključ pobede Crvene zvezde nad Olimpijakosom je pronađen u fudbalskoj zaveri Srba i Francuza koji pomažu jedni drugima u evropskom fudbalu?!

Povod je crveni karton koji je francuski arbitar Benoa Bastijen sinoć pokazao gostujućen napadaču Jasinu Benziji u 58. minutu meča. Zvezda je umela da iskoristi prednost igrača više, napala je, preokrenula i zasluženo pobedila.

Grci smatraju da je isključenje Benzije bilo ne samo prestrogo, već i unapred režirano od srpsko-francuskog lobija. Spojnica koji su našli za ovu do sada nepoznatu fudbalsku alijansu su sudije.

Sve je, po Grcima, počelo na meču Nemačke i Francuske u Ligi nacija, gde je Francuzima trebala pobeda od dva gola razlike da prođu dalje. Taj duel sudio je naš arbitar Milorad Mažić. Panceri su poveli ranim golom Tonija Krosa (iz penala!), Francuska je izjednačila posle sat vremena igre, a onda je Mažić u 84. minutu dosudio penal za Francusku koji je Grizman pretvorio u pobedu. Penal koji jeste bio sporan i razbesneo je Nemce i njihovog selektora Joakima Leva. 

Tu Grci vide početak famozne koalicije Srbije i Francuske.

Dalje se pominje meč između Partizana i Moldea u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope odigranom 29. avgusta u Norveškoj?! U kojem nikakva greška sudije nije uticala na rezultat...

Grci pišu da je francuski sudija Rudi Buke (sinoć bio u VAR sobi na Marakani) pogurao Partizan do prolaza i kao argument za te tvrdnje navode izjave Moldeovog trenera koji je rekao da je Miletićevom izjednačujućem golu posle kornera u 80. minutu prethodio faul za Molde koji nije dosuđen pre kornera! U toj odluci sudije, Grci vide ogromnu pomoć koja je navodno sve rešila?!

Dalje se navodi da je sinoć na stadionu Rajko Mitić ključnu ulogu odigrao Benoa Bastijen koji je prestrogo isključio Benziju, a na kraju je "pomogao" Crvenoj zvezdi i nije isključio Marka Marina zbog namernog udaranja Cimikasa.

Međutim, Grci su nekako zaboravili dva najbitnija meča i propisno se obrukali pa im je teorija brzo pala u vodu. Upravo je sudija koji im smeta, Bastijen, pre dve sezone sudio meč Crvene zvezde i Arsenala na "Marakani" kada je, mnogi misle prestrogo, dodelio crveni karton Milanu Rodiću pa je ekipa iz Londona stigla do pobede sa igračem više (0:1).

Takođe, verovatni "slučajno", zaboravili su Grci da je baš Bastijen bio kreator pobede Olimpijakosa nad Milanom. Ekipi iz Pireja trebala je pobeda prošle sezone nad Italijanima od dva gola razlike, a francuski sudija dosudio je penal za Grke koji ih je odveo dalje. Posle meča "rosoneri" su grmeli da je prestrogo pokazano na belu tačku, ali je tada sve bilo kasno.

Ti detalji iz Bastijenove biografije su "slučajno" zaboravljeni, ali mu se stavlja na dušu da je namerno isključio Benziju sinoć na Marakani i pomogao Zvezdi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading