"Delije" i "Gejt 7" grmeli: KOSOVO JE SRBIJA!

Autor:

Sport

02.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred sinoćni meč 2. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Olimpijakosa Beograd je sav bio crven i beo, a dve bratske navijačke grupe "Delije" i "Gejt 7" poslale su jasnu poruku - Kosovo je Srbija!

RepublikaFoto: Estok/Dušan Milenković
Navijači Zvezde i Olimpijakosa

Prijateljstvo i neraskidiva veza koja je juče proslavila tačno 33 godine postojanja pretvorili su se u pravu feštu na trgovima prestonice, a korteo je krenuo sa Terazijske česme, gde se okupilo oko 5.000 pristalica kluba sa Marakane i atinskog giganta.

PRAVOSLAVNA BRAĆA

Velika grupa navijača Olimpijakosa išla je iz pravca Slavije, dok su "Delije" dolazile iz pravca Trga republike. Pravoslavna braća srela su se na Terazijama, a onda su zajedno ispred hotela "Moskva" napravili spektakl. Pevale su pesme voljenim klubovima na istu melodiju. Skandiralo se i protivničkim, omraženim rivalima Partizanu i Olimpijakosu. Smenjivale su se grčke, srpske i zastave oba kluba, a skandiralo se i Marku Ivkoviću, navijaču Zvezde ubijenom 2014. godine u Istanbulu pred košarkaški duel protiv Galatasaraja.

ZAGRLJENI DO MARAKANE

Navijači su dolazili iz svih krajeva Srbije i Grčke. Marko iz kraljeva dočekao je prijatelje Jonasa, Nikosa i Garija iz Kavale.

RepublikaFoto: Estok/Dušan Milenković

- Došli smo još u nedelju u Beograd da se nađemo sa našom braćom "Delijama", da zajedno pijemo i navijamo i da ispratimo utakmicu. Nije nam prvi put da dolazimo u Beograd, ovde smo četvrti put. Osećamo se svaki put kao kod kuće. Revanširaćemo se našoj braći za topli doček kada budu došli u Atinu. Nadamo se da bismo nekim čudom i jedni i drugi mogli da se plasiramo u osminu finala Lige šampiona - ispričao je za Srpski telegraf Nikos iz Kavale.

Sat vremena kasnije zagrljena pravoslavna braća su se uputila ka Marakani, gde je nastavljen spektakl.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

02.10.2019 07:27

Kakvi naslovi. "Delije" i "Gejt 7" grmeli: KOSOVO JE SRBIJA! Pravoslavna braća. Zagrljeni do Marakane. U revanšu isto tako. Ovo je primer svim navijačima da mržnja ne stanuje u sportu.