Savić: Zvezdina deca moraju da igraju više

Autor:

Sport

02.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žučnu raspravu, a umalo i tuču, između Zvezdana Terzića i Miloša Vazure izazvao je predlog Crvene zvezde da se broj stranaca u srpskim klubovima poveća sa četiri na osam. Prema rečima generalnog direktora crveno-belih, njihovu inicijativu je podržalo 25 od 28 prisutnih delegata klubova na Skupštini zajednice Superlige. Sa sve delom da se za petog, šestog, sedmog i osmog stranca uplaćuje novac namenjen razvoju domaćih fudbalera, ali i da se ubuduće fudbaleri iz Evropske unije ne tretiraju kao stranci.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Savić

Međutim, nisu svi kojima su crvena i bela boja u srcu za taj predlog. To je u razgovoru za Srpski telegraf potvrdio i legendarni Dušan Savić.

- Moj stav je odavno poznat, Zvezdina deca treba da igraju mnogo više. Njima se mora davati veća šansa, a samim tim se nameće zaključak šta mislim o predlogu da u ekipama imamo osam pravih stranaca i one koji su iz Evropske unije, a kao domaći su - istakao je Savić.

Slično razmišlja i selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković, koji je dešavanja na Skupštini zajednice prokomentarisao dok je objavljivao spisak igrača na koje računa za predstojeće reprezentativno okupljanje.

- Šta će nam više stranaca, treba da gledamo našu decu - bio je jasan Tumba.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

Antić: Može u Španiji, ali nije to za nas

Kako izgleda ekipa sa puno stranaca, najbolje zna Radomir Antić, koji godinama živi i radi u Španiji.

- Mislim da u ovom slučaju preovladavaju lični interesi naspram interesa srpskog fudbala, iako nam je svima lepo kada naš klub uđe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. U Španiji su slični propisi na snazi i ne vidim da to nešto smeta španskim igračima, ali nisam siguran da se to može primeniti i u Srbiji - poručio je Antić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading