Milojević pred Olimpijakos: Na terenu nema bratstva i prijateljstva, borimo se za Zvezdu!

Autor:

Sport

30.09.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od plasmana u Ligu šampiona ostala je samo bleda senka sećanja na trzaj glavom Alekse Vukanovića u revanšu protiv Jang Bojsa. Posle epskog uspeha Crvena zvezda je očekivano odigrala nekonkurentnu utakmicu u Minhenu protiv Bajerna. I vrlo neočekivano – nekonkurentan meč na gostovanju večitom rivalu. Nemaju izabranici Vladana Milojevića nož pod grlom, ali javnost očekuje da Crvena zvezda protiv Olimpijakosa (utorak, 21 čas) odigra konačno jako dobru utakmicu. Nešto nalik Krasnodaru i Liverpulu i pokaže da nije slepi putnik u elitnom klupskom takmičenju.

RepublikaFoto: republika.rs
Vladan Milojević

Uostalom, kada je žreb održan svi su targetirali gostovanje Olimpijakosu kao idelanu priliku da se dođe do bodova… Pobeda bi donela 2,2 miliona evra, i ostavila realnu mogućnost da se crveno-beli domognu evropskog proleća. Drugi put u poslednje tri sezone.

- Ovo nam je prva utakmica pred našom publikom, i to protiv renomiranog protivnika. I pre izvlačenja grupe smo znali da su sve ekipe jake. Spremićemo se na najbolji mogući način, igramo elitno takmičenje, biće to spektakl. Kao prošle godine trudićemo se da damo sve od sebe. Sa ozbiljnom razlikm što smo sada mnogo iskusniji. Potrebna nam je koncentracija 90 minuta. U ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije mogu da odluče. Ne smemo da pravimo početničke greške, ili greške koje mnogo koštaju. Oni su velika ekipa, imaju sjajan roster. Pokazali su ozbiljjnost ostankom Pedra Martinsa. Nisu bili učesnici Lige šampiona prethodnih godina, što je za takav klub nezapamćeno. Imaju velika očekivanja. Znamo za prijateljstvo dva naroda, dva kluba, i dve navijačke grupe. Ali kad počne utakmica svako će se boriti za sebe - rekao je Vladan Milojević.

Zvezda može da resetuje sezonu dobrim rezultatom, pre svega dobrom igrom. Međutim, teško je bilo izvući velike reči iz usta Zvezdinog šefa stručnog štaba.

- Nikada nisam davao obećanja… Ne znam zašto se stalno pominje da igramo loše. Ovo je nešto sasvim drugo. Bitno mi je da se dobro pripremimo… Tražiću samo da budemo koncentrisani. Imam veliko poverenje u ovaj tim i igrače. Oni su dobri, kvalitetni i vredni - istakao je on.

Utakmica na Marakani igraće se u atipičnoj atmosferi. Neće igrače Olimpijakosa sačekati pakao tako svojestven za najveći srpski stadion. Sve zbog bratskih odnosa dve navijačke grupe.

- Fokusiran sam na igru, i na ono zašta sam odgovoran. Tražiću od mojih igrača da okolnosti stave sa strane. Moraju da misle samo na teren, jer ne smemo da gubimo koncentraciju - nastavio je trener Crvene zvezde.

Dobra vest iz Zvezdinog tabora glasi da nema povređenih igrača. Prethodnih dana problema sa rupturom lista imao je Mateo Garsija.

- Blizu smo da imamo sve igrače na raspolaganju. Videćemo još večeras na treningu - iskren je Milojević.

Nameriće se na stare znance Vladan Milojević, klub koji je pobeđivao kao trener Panioniosa. Ali videće se sa svojim detetom Pireja – Jorgosom Masurasom. Reprezentativac Grčke prvu veliku šansu u karijeri pod patronatom Vladana Milojevića.

- Te godine kada sam bio u Paniniosu on je ekspolodirao. To je dete koje je došlo iz trećeg lige. Sve što je uradio, uradio je zahvaljujući svom trudu. Drago mi je zbog tog deteta. Da mogu da nešto napišem – a ne bojte se neću - sigurno bi se Jorgo našao u toj knjizi. Da se vidi kako postižeš cilj kada radiš, i živiš kako treba - jasan je bio Milojević.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nije želeo trener Crvene zvezde da previše priča o pojedincima iz redova Olimpijakosa.

- Oni moraju da budu stalno u vrhu. Imaju samo tri Grka, ostalo su svi stranci. Preovladavaju Portugalci i Španci, vezani su za to tržište. Imaju moć da dovode velika imena. Ne mogu da izdvojim jednog ili dvojicu igrača. Imaju jasan stil igre, teško da će bilo šta promeniti. Trener Martins forsira agresivan stil na svakom delu terena. Vrlo su kompkatni - zaključio je Vladan Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading