Ovakav čovek se retko rađa: Ako sretnete Subotića u javnom prevozu nemojte da se čudite, prodao je automobil da pomogne drugima!

Autor:

Sport

27.09.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić i jedan od omiljenih fudbalera današnjice progovorio je o svojoj karijeri, danima u Borusiji, ali i o svom životu van fudbalskog terena. Malo je superzvezda i igrača visokog rejtinga koji bi se odrekli lagodnog života, a Subotić je to učinio a da se nikada nije pokajao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neven Subotić

U velikom intervjuu za nemački ''Kiker.de'' Subotić je ponovo oduševio skromnošću.

- Prvo sećanje mi je -vrtić. Nije bilo segregacije, deca su bila zajedno, bilo im je dozvoljeno da se igraju i zabavljaju bez obzira na boju kože ili poreklo. Gledajući to iz današnjeg konteksta, zastrašujuće je koliko smo se udaljili od tog mehanizma koji je funkcionisao - rekao je Subotić opisivajući momenat kada je sa porodicom došao u Nemačku.

On je zatim pomenuo nemačkog stratega Jirgena Klopa s kim je sarađivao u Majncu i Borusiji iz Dortmunda.

- Imao sam čvrstu veru u njega. Otvorio mi je oči i pokazao mi šta je neophodno da bih uspeo na profesionalnom nivou. Imao sam osećaj da ako neko može da me dovede do toga, to je onda Klop - kazao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: twitter.com/Goal France

Neven dodaje da mu je velika čast što je bio deo zlatne generacije "milionera", ali da je uvek bio svestan toga da ne spada među najtalentovanije.

- Moja snaga je to što sam svestan da nisam najveći talenat, da tehnički nisam najbolji, ali sam učio da ljudi koji mnogo rade i pametno rade, mogu da ostvare svoje snove. A, izazovi su mi zabavna stvar. Kao Union Berlin sada - iskren je štoper.

Pored fudbala, Subotić je svoj život posvetio i humantiranom radu. On ima svoju fondaciju za pomoć deci u ugroženim krajevima Afrike. Igrač berlinsko Union kaže da se trudi da živi skromno, te da skroz odrekao luksuza, kako bi mogao da pomogne drugima.

- Koristim metro za prevoz, kao i hiljade građana Berlina svakog dana. Postoji mnogo stvari kojih sam se svesno odrekao u životu. Imao sam nekoliko automobila, kuću sa velikom baštom. Ali u jednom momentu sam shvatio da mi sve to smeta. Da je to zabluda. Prodao sam kuću i automobile i ta sloboda mi je sjajna. Sad mi je prednost da imam što manje toga. I od tada mogu slobodno da usmerim svoje misli ka mnogo važnijim stvarima - objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading