Zvezdi u Zvečanu neće faliti dlaka sa glave!

Autor:

Sport

27.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku diplomatsku pobedu FSS nad samoproklamovanom državom Kosovo i njenim fudbalskim savezom pozdravili su legenda Crvene zvezde Dragiša Binić i prvi čovek Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović. FIFA je preko zamenika generalnog sekretara Matijasa Grafstrema Kosovcima poručila da srpski klubovi moraju da igraju utakmice pod ingerencijom FSS na severnom delu južne pokrajine. To naređenje odnosilo se na meč Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče, koji bi trebalo da bude odigran 9. oktobra u Zvečanu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Da odluka FIFA bude u korist Srbije, lobirao je i predsednik našeg saveza Slaviša Kokeza lično, a takav scenario obradovao je ljude koji učestvuju u radu fudbalske organizacije.

DRŽAVNI INTERES

Dragomir Lazović je poručio da je FSS odneo važnu pobedu i da je to dobra stvar i za srpsku državu.

- Velika pobeda diplomatije FSS. Ja sam i ranije govorio da treba da imamo legitimitet i da igramo u Prištini. Svakako je ovo i u interesu naše države. Jako dobra stvar za naš fudbal je ta za nas pozitivna preporuka FIFA - izjavio je Lazović za Srpski telegraf.

On je dodao da očekuje da igračima Zvezde u Zvečanu neće faliti ni dlaka s glave.

- Ako je FIFA naložila da se tamo igra fudbal, onda će za svaku glupost biti sankcionisan taj nelegitimni savez Kosova. Potpuno sam siguran da će se tamo odigrati utakmica Kupa između Zvezde i Trepče, s obzirom na to da je FIFA reagovala i verujem da našem timu neće faliti ni dlaka s glave.

PRATNJA KFORA

Član čuvene generacije crveno-belih, koja je 1991. osvojila titulu prvaka Evrope u Bariju, Dragiša Binić poručio je da bi delegacija Zvezde i njeni navijači trebalo da se ponaša po propisima i da eventualne incidente prepusti domaćinima.

- Kada sam išao tamo sa Obilićem, mi smo bili u pratnji Kfora. Mi tamo treba da odemo normalno i da odigramo utakmicu. I navijači i igrači da se ponašaju po propisima. A siguran sam da će Albanci da provociraju i neka bude tako. Neka ode slika u svet o njima kao divljacima. Onda bi i FIFA morala da reaguje. Ako su rekli da je utakmica visokog rizika, onda to odgovara domaćinima. Mi samo ne treba da izazovemo nikakav incident - poručio je Binić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading