Najbolji mladi fudbaler sveta: Dvojica Srba među 40 veličanstvenih kandidata!

Autor:

Sport

24.09.2019

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica srpskih fudbalera našli su se na listi od 40 igrača koji su potencijalni dobitnici čuvene nagrade Zlatni dečak koju dodeljuje torinski Tutosport. Radi se o defanzivcu Partizana Strahinji Pavloviću (jedinom predstavniku iz Superlige) i napadaču nemačkog Ajntrahta Dejanu Joveljiću koji su prošli poslednji filter.

RepublikaFoto: Starsport
Strahinja Pavlović

Od 2003. godine Tutosport dodeljuje ovu nagradu najboljem mladom fudbaleru sveta, ali iako svake godine Srbija ima po nekoliko kandidata nije se dogodilo da neko od naših igrača na kraju i dobije ovo priznanje.

To ne treba očekivati ni ovog puta pošto su u konkurenciji neka od top imena evropskog fudbala poput Kaija Haverca, Džejdona Sanča, Žoao Feliksa...

 

Zanimljivo, čak sedmorica kandidata su iz Francuske, a podsetimo da je dobitnik za 2018. bio štoper Juventusa Matijs de Liht.

Konačan sud o pobediniku za 2019. daće novinari vodećih evropskih medija i to Bilda (Nemačka), A Bole (Portugalija), Ekipa (Francuska), Frans Fudbala (Francuska), Marke (Španija), Mundo Deportiva (Španija), Ta Nee (Grčka), Sport Ekspresa (Rusija), Telegrafa (Holandija) i Tajmsa (Engleska).

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Joveljić

Svaki mediji daje po pet glasova i to prvom 10, drugom 7, trećem 5, četvrtom 3 i petom po 1 poen. Pa ko skupi najviše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading