Vaskrsli Suma vredi svaki evro!

Autor:

Sport

24.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sejduba Suma (28) bio je omča oko vrata Ivice Ilieva. Bivši sportski direktor Partizana ubedio je upravu da u julu 2017. godine angažuje Gvinejca i za njega plati 1,65 miliona evra i učini ga najplaćenijim fudbalerom u istoriji kluba iz Humske.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ivica Iliev

Taj potez platio je glavom. Dobio je otkaz jer Suma nije mogao da se sastavi dve godine među crno-belima. Pokušali su na sve načine da ga se reše, jedva su ga poslali u Izrael na pozajmicu u Makabi iz Haife. Vaskrsao je dolaskom Sava Miloševića na klupu, a njegov pun potencijal isplivao je u 161. derbiju protiv Crvene zvezde, kada je projektilom savladao Milana Borjana i utabao crno-belima put ka pobedi (2:0).

ČUJU SE ČESTO

Od njegovog kasnog paljenja Iliev neće imati ništa do veliku moralnu satisfakciju. Prema njegovom mišljenju, sasvim dovoljno.

- Samo mogu da budem ponosan. I mogu mirno da spavam - započeo je Iliev priču u razgovoru za Srpski telegraf i nastavio:

- Srbija sada može da gleda ono što sam ja video kada sam dovodio Sejdubu. Samo to nije ni 60 odsto onoga što sam ja video. On je praktično izgubio dve godine. I već sada se isplatio. Davao je i ranije bitne golove. Videotonu, Olimpijakosu. Videli ste partije protiv Moldea i Malatje. Ovo je već njegov drugi gol u derbiju.

Svojevrsna zahvalnica stigla je Ilievu i od samog Gvinejca, koji mu se posle derbija zahvalio što je verovao u njega.

- Dirnula me ta njegova izjava. Lepo je što me se setio. Čujemo se mi često. Mi smo čudan narod, svi su videli samo novac za koji je doveden. Ne damo ljudima šansu, skloni smo kritici. Samo vidimo loše. Hvala bogu, sve se iskristalisalo - istakao je Iliev.

POBEDNIK SAVA

Postavlja se pitanje zbog čega Suma ranije nije proigrao i zašto je puno poverenje dobio tek kod Sava Miloševića.

- To je za analizu. Mnogi su predlagali Savi da ga se reši. Ali Savo je najveći pobednik. Kad on, takav igrač kakav je bio, prepozna majstora, kad ga namiriše da je majstor, to je to. Nema tu šta da se doda.

Ivica je za kraj objasnio kakvu trenutno ima ulogu u Partizanu.

- Tu sam kao i uvek, je*iga...

RepublikaFoto: Starsport

Suma: Nisam provocirao "Delije"

Strelac vodećeg gola za Partizan u 161. večitom derbiju Sejduba Suma poručio je da nije provocirao navijače Zvezde iako je pogodak slavio okrenut ka severnoj tribini.

- Nisam provocirao nikoga. Proslavljao sam svoj gol, što mislim da je potpuno normalno. Derbi je. Kada daš gol, sigurno nećes stajati kao kip i ne raditi ništa, zar ne? Postigao sam gol na strani terena gde su bili njihovi navijači. Šta je trebalo, da trčim 100 metara do druge strane terena kako bi slavio sa svojim navijačima? Ne, mislim da nije bilo bilo kakve provokacije - kazao je Suma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading