Zvezdan Terzić grmi posle derbija: Rukovodstvo Partizana na perfidan način obmanjuje javnost, zatrovali su i Miloševića!

Autor:

Sport

23.09.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić dan posle 161. "večitog" derbija je osetio obavezu da se obrati javnosti. On se izvinio Zvezdašima na razočarenju koje su im priredili njihovi "ljubimci", imao je poruku za rukovodstvo Partizana.

RepublikaFoto: Todor Petković
Zvezdan Tezić

Fudbaleri Partizana su zasluženo pobedili su Crvenu zvezdu 2:0 u Humskoj, naravno da ni ovaj okršaj najvećih rivala nije mogao da prođe bez kontoverzi, prozivki, nereda i svega onog što narušava ugled srpskog fudbala koji su upravo Zvezda i Partizan "vinuli" u Evropu.

Generalni direktor Zvezde je sportski čestitao "večitom" rivalu.

- Pre 15 dana smo bili na ovom mestu kad smo konstatovali da je ovo najuspešnija sezona Crvene zvezde u poslednje vreme. Danas se nalazimo u drugačijem raspoloženju. Izgubili smo 2:0. Ne pojavljujem se pred medije samo kad je dobro već kad je i loše. Čestitam igračima Partizana i članovima, više su želeli pobedu- počeo je Terzić.

Ceo stručni štab i ekipa su imali velika očekivanja, ali očigledno je da Zvezda odigrala najgori meč u sezoni protiv Partizana i na neki način, sama sebe pobedila.

RepublikaFoto: Todor Petković

- Ja sam duboko razočaran igrom Zvezde. Slede analize utakmice. Mnogo je investirano u Zvezdu, preko 30 miliina evra košta igrački i stručni kadar. Ako želimo da pobeđujemo u Evropi moramo ulagati mnogo u klub. Nešto mnogo škripi u derbiju sa Partizanom. Mi imamo dva kvalitetna tima koji mogu da osvoje titulu. Ja koristim priliku da se čitavoj zvezdaškoj javnosti izvinim za onakav rezultat- rekao je Terzić.

Terzić je imao poruku za rukovodstvo Partizana.

- Rukovodstvo Partizana na perfidan način truje javnost da je Zvezda mezimac države i da oni koji su na vlasti Žele da unište Partizan. Vučelic nije osudio to, već je samo rekao da je to navijanje. To je rezultat perfidne kampanje  gde predstavljaju da država želi da uništi Partizan. Savu Miloševića su poslednjih meseci uvukli u čitavu priču, njega su zatrovali. Za par dana ce se izneti podaci koliko dobija Zvezda koliko Partizan- rekao je generalni direktor crveno-belih.

Podsetio je Terzić na pomoć države Partizanu kada su crno-beli zamalo ostali bez licence za Evropu.

- Februar 2017. Partizan je bio u problemu, a država mu je pomogla da spase licencu. Oni spinuju javnost. Oni zloupotrebljavaju činjenicu da Aleksandar Vučić ne krije da je simpatizer Zvezde, ali Zvezda zbog toga nije u povlašćenom položaju. Zvezdi ne treba pomoć sudije na čemu je Partizan insistirao 7 dana. Mi smo sami osudili previd sudije. Oni su pravili pritisak čitave nedelje. Direktnom pomoći sudije oni su dobili meč- rekao je Terzić.

RepublikaFoto: Starsport

Onda je nastavio u istom tonu i otkrio brojke poslovanja kluba sa "Marakane".

- Zvezda posluje izuzetno transparentno. Ne koristimo pare od drzave, 92% ostvarujemo prihod iz inostranstva. Jedini sponzorski ugovor sa državnom firmom je "Telekom" i to 1.2 miliona, ali i oni ostvaru dobit od toga. 

Crveno-belima je teško pao poraz posle sjajnih rezultata u dosadnašnjem delu sezone, a "krivci" će se tek utvrditi.

- Ne bezimo od odgovornosti i svi u Crvenoj zvezdi. U Zvezdi nema otpuštanja i svaki dan je novo dokazivanje. Duboko smo razočarani igrom Zvezde i učinićemo sve da to promenimo. Ali ne možemo da ostanemo imuni na Partizanovo spinovanje medija.

Spustili ste loptu u poslednje vreme sa Partizanom?

- Bez jakog Partizana nema jake ni Zvezde. Mi se poslednjih godina nismo loše ophodili prema Partizanu. Mi ne možemo da ćutimo na lošu propagandu Partizana koju širi prema nama, da su se bar izvinili ili ogradili od navijača. Partizan samim tim daje za pravo da se tako ponašaju i još im spinovanjem medija to i podstiču- zaključio je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baki

23.09.2019 15:03

Neverovatno, kao da su čitaoci deca. Pa Terziću svi znamo onu staru: kada ti je dupe ugroženo udri po drugom, možda se izvučeš.