Crveno-beli su još i dobro prošli: Zvezda bez navijača protiv Totenhema u Londonu!

Autor: MONDO

Sport

20.09.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je od strane UEFA zbog ponašanja na utakmici sa Helsinkijem u Finskoj, tako šampion Srbije neće imati podršku svojih navijača na utakmici sa Totenhemom u Londonu..

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Delije

Reč je o prijavi organizacije FARE, koja se bavi borbom protiv rasizma i svakog oblika diskriminacije u fudbalu. Glavni razlog kazne jeste uvredljivo i rasističko skandiranje tokom utakmice u Finskoj. Ono što je ipak, od strane Evropske kuće fudbala uzeto kao olakšavajuća okolnost jeste činjenica da su navijače isprovocirale pristalice suprotnog tima, njih dvojica, sa zastavama Albanije i tzv. Kosova.

Ovo nije prvi put da se crveno-belima izriče slična kazna. Tako je Disciplinska komisija UEFA kaznila Crvenu zvezdu prošle sezone zbog uletanja navijača tokom meča plej-ofa Lige šampiona protiv Salcburga u Austriji. Tada je klub platio 30.000 evra kazne, a Delije nisu mogle da putuju na gostovanje u Pariz i Liverpul.

I pre dve sezone, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Irtiša, zatvorena je severna tribina stadiona "Rajko Mitić" , pa su organizovani navijači Crvene zvezde bili smešteni na jugu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Da podsetimo, Crvena zvezda narednu utakmicu u Ligi šampiona igra protiv Olimpijakosa na stadionu Rajko Mitić 1. oktobra (21.00), dok je gostovanje u Londonu zakazano za 22. oktobar (21.00). Srpski šampion je na startu takmičenja u Ligi šampiona poražen od Bajerna rezultatom 3:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading