Odlična uvertira pred AZ: Partizanova lagana trojka u Novom Sadu, Nathove asistencije prave razliku!

Autor:

Sport

14.09.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, fudbaleri Partizana savladali su Proleter 3:0 u okviru osmog kola Linglong Tire Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Proleter - Partizan

U prvih deset minuta utakmice nismo videli nijednu priliku sa obe strane, bilo je bez opasnosti za dvojicu golmana Petrića i Stojkovića. U 17. minutu najbolja šansa za Partizan, odličan ubačaj Natha, ali je udarac Nemanje Miletića prošao tik pored stative.

Samo pet minuta kasnije, solidan pokušaj Umara Sadika, ali lopta je na putu ka golu pogodila domaćeg fudbalera.

RepublikaFoto: Starsport
Proleter - Partizan

U 26. minutu velika gužva u šesnestercu. Partizan traži penal zbog igranja rukom. Ipak sudija Bojan Nikolić ne svira ništa i prekida utakmicu na kratko zbog skandiranja navijača Partizana.

Nova šansa za crno-bele u 31. minutu - Strahinja Pavlović je bio u prilici, ali je defanzivac gostiju dovoljno omeo štopera crno-belih da postigne gol.

Sedam minuta nakon toga, domaći su imali gol šansu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao ofsajd.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika. Partizan ima inicijativu, ali već duže vreme čekaju pravu šansu za pogodak.

RepublikaFoto: Starsport
Sudija Nikolić u razgovoru sa igračima

Kako je počelo prvo, tako je bilo i u početku drugog poluvremena, prvih desetak minuta bez šanse za obe ekipe, ali Partizan je ponovo delovao sigurnije na lopti.

U 55. minutu Partizan konačno probija led i vodi protiv Proletera sa 1:0. Pogodak za crno-bele postigao je Zoran Tošić posle odlične akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača. Bivši reprezentativac je šutirao levom nogom i poslao loptu iza leđa raspoloženom Petriću.

Četiri minuta kasnije neverovatna šansa za Sadika. Umesto da šutira u nebranjeni deo mreže, on je oklevao i na kraju pogodio stativu.

Skroman pokušaj rezerviste domaćih Balabanovića, mreža Stojkovića i dalje netaknuta u 67. minutu.

Samo tri minuta kasnije, loš pokušaj povratnika Lazara Markovića obeležio je njegove prve minute u crno-belom dresu od povratka u Humsku. Očigledno da će bivšem reprezentativcu Srbije biti potrebno još vremena da uđe u formu.

Iskupio se Sadik majstorijom u 73. minutu -  2:0 za Partizan. Natho je uposlio mladog Nigerijca, a ovaj je sebi namestio lepu poziciju iz koje je praktično obezbedio tri boda svom timu.

Pet minuta kasnije, Partizan vodi sa 3:0 nakon još jedne izvrsne asistencije Natha i pogotka Lazara Markovića, koji je postigao prvenac u crno-belom dresu.

U 84. minutu još jedna izmena u redovima Partizana, Đorđe Ivanović menja mladog Filipa Stevanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Vujačić

Do kraja susreta, Miloševićevi izabranici su samo priveli rutinski utakmicu kraju i proslavili bitnu pobedu zbog samopouzdanja i narednog protivnika, a to je ekipa AZ Alkmara u Ligi Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se tiče domaćeg prvenstva, Partizana očekuje večiti derbi i domaćinstvo Crvenoj zvezdi, dok Proleter gostuje Mačvi u Šapcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading