Impozantno: Ispred Zvezde Juventus, Real, Barselona, Olimpijakos, Bajern, Liverpul, Benfika i Ajaks!

Autor:

Sport

13.09.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda u sredu, 18. septembra od 21 sat u Minhenu protiv Bajerna započinje novu misiju u Ligi šampiona. U susret novim izazovima crveno-beli su se pohvalili da su jedan od najtrofejnijih klubova učesnika oovogodišnje Lige šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zveze

Šampion Srbije preko zvaničnog sajta svakodnevno ukazuje na razne statističke podatke o učešću kluba iz Ljutice Bogdana u evropskim takmičenjima, a ovaj je posebno zanimljiv.

- Crvena zvezda u bogatoj istoriji osvojila je veliki titula. Broj od 61 osvojenog trofeja stavlja je u sam vrh liste najuspešnijih klubova koji se ove sezone takmiče u Ligi šampiona. Najveći sportski muzej u regionu svedok je velikih uspeha koje je naš klub postizao kroz istoriju. Crvena zvezda se može pohvaliti ogromnom zbirkom trofeja kao i time da je rekorder po osvojenim nacionalnim prvenstvima i kupovima u Srbiji - navodi se na sajtu kluba.

Od osnivanja, Crvena zvezda je čak 30 puta završavala sezonu na prvom mestu i osvajala nacionalno prvenstvo, a 24 puta osvojila je titulu nacionalog kupa.

- Osvajanjem najprestižnijeg trofeja u evropskom klupskom takmičenju, uz uspehe na nacionalnom nivou, Crvena zvezda svrstala se u grupu najuspešnijih evropskih klubova ovog sporta. Među učesnicima grupne faze Lige šampiona, od 32 ekipe, samo osam evropskih klubova može se pohvaliti da su uspešniji od našeg tima. Ispred Crvene zvezde nalaze se velikani kao što su Juventus, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Bajern, Liverpul, Benfika i Ajaks. Najtrofejniji klub u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona je Barselona sa 94 titule, dok Lajpcig ne poseduje nijedan trofej u svojim vitrinama.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Veličina Crvene zvezde ogleda se u činjenici da je iza sebe ostavila preko 20 evropskih klubova koji poseduju manje trofeja od nje. Zvezda se nalazi prema ovom kriterijumu ispred jednog od najmoćnijih timova i prvaka Francuske Pariz Sen Žermena sa 39 titula, kao i šampiona Engleske ekipe Mančester Sitija koji je do sada osvojio 21 trofej. Takođe, ekipe kao što su Atletiko Madrid, Totenhem, Čelsi, Napoli, Inter, Zenit i Valensija imaju dosta manje osvojenih titula iako važe za velike evropske ekipe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading