Mitrović: EP nije tako daleko

Autor:

Sport

12.09.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović se nalazi u spektakularnoj formi kada je reprezentacija Srbije u pitanju, pa je tako u mečevima sa Portugalom i Luksemburgom dodao još tri gola svom saldu u nacionalnom timu.

RepublikaFoto: fss.rs
Mitrogol nezaustavljiv u dresu Srbije

Tako je došao do brojke od 28 golova za Srbiju, te je prestigao Predraga Mijatovića i Boru Kostića na listi strelaca. Ušao je u top 10 i sada je osmi.

– Čast mi je što sam se našao u izabranom društvu. Ne bih nikad dozvolio sebi da se poredim sa takvim imenima. Da se razumemo, ja sam u ovom trenutku srećan čovek zbog mojih golova, ali najviše zbog pobede ekipe. Lepo je biti tu, među imenima koja su ostavila trag u svetskom fudbalu –istakao je Mitrović.

On je sada izjednačen sa Todorom Veselinovićem, a juri Dušana Bajevića koji ima jedan gol više. Kao i uvek napadač iz Smedereva je naglasio da je posebna čast igrati u dresu svoje države.

– Nema lepšeg osećaja od igranja za Srbiju. Čast mi je kad nosim omiljeni dres, velika je to stvar u karijeri svakog fudbalera. Jedva čekam treninge u Staroj Pazovi, druženja van terena, o utakmicama da ne pričam. Puno mi je srce posle svakog poziva selektora!

Prokomentarisao je i utakmicu sa Luksemburgom koja je došla posle teškog poraza od Portugala.

– Psihološki teška utakmica je iza nas, najbitnije da smo na vreme postigli golove i pobedili posle nemilog poraza od Portugalije. Sve će doći na mesto. Ne može novi selektor odjednom da reši probleme. Sarađivali smo ranije, debitovao sam u Tumbakovićevog direktorskoj fazi u Humskoj, siguran sam da ima kapacitet da iznese ovako složen trenutak na plećima.

Na krajuu je naglasio da tim gleda ka Ligi nacija preko koje se nada plasmanu na Prvenstvo Evrope 2020. godine.

– Daćemo sve od sebe da pobedimo sve tri utakmice. Da uradimo što je do nas i na najbolji način zaplovimo ka Ligi nacija. Prvenstvo Evrope nije tako daleko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading