Uhapšene dve osobe zbog transfera Mitrovića!

Autor:

Sport

11.09.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra 2015. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Još se nije slegla prašina posle operacije "Čiste ruke" u kojoj je policija hapsila menadžera, sudije i predstavnike klubova i zbog nameštanja utakmica, a nova afera trese belgijski fudbal. 

Sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije pod nikakvom istragom, menadžeri i klubovi su "zaobilazili" propise.

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Kasaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miraljasa. Enrote je "pao" u Monaku, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njiove kancelarije u Londonu.

- Reč je operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača- navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni "superagenti", dobro poznati i nama u Srbiji, Pini Zahavi i Fali Ramadani, ali se imena njih dvojice za sada ne pominju u ovoj istrazi.

Tužilaštvo uostalom nije potvrdilo ni koji se transferi istražuju, ali je agencija Frans Pres uspela da dobije potvrdu samo za Mitrovićev slučaj. Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa,  Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading