(VIDEO) Kvalifikacije za EURO: De Brujne plesao po terenu za novu pobedu Belgije, Slovaci šokirali Mađare!

Autor:

Sport

09.09.2019

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čas fudbala Kevina De Brujnea sa tri asistencije i golom na kraju je obeležilo belgijski tutanj kroz Glazgov. Uprkos krcatim tribinama, večito dobroj atmosferi na Hempden Parku i tradicionalno motivisanim škotskim reprezentativcima, fudbalska klasa je na kraju odirgala glavnu ulogu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Belgije

Maestralni vezista Mančester Sitija je uništio škotsku odrbanu i doneo Belgiji ubedljivih 4:0 za nastavak sjajne serije. Crveni đavoli imaju šest pobeda na šest mečeva i nezadrživo grabe ka plasmanu na EURO. Još im bod fali da i teoretski obezbede plasman na Evropsko prvenstvo narednog leta.

De Brujne je u devetom minutu kao na tacni poslužio Lukakua za 1:0. Desetak minuta kasnije je poslao idealan centaršut koji je Vermalen pretvorio u gol.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Posle pola sata igre, as Mančester Sitija je zabeležio het-trik u asistencijama. Iz kornera je pogodio u glavu Aldervajrelda koji je glavom pogodio pod prečku škotskog gola i sve je bilo rešeno.

Na kraju je plavokosi genije začinio simultanku lepom plasirkom za konačnih 4:0.

Pored Belgije, iz iste grupe ka plasmanu na EP nezadrživo grabi i Rusija. Ne blista igrom, ali pobeđuje. Večeras su zabeležili petu pobedu zaredom. Protiv Kazahstana ih je spasao gol Fernandesa u 89. minutu posle prekida Golovina. Izgleda da je u ovoj grupi sve jasno…
Veliku pobedu je večeras ostvarila Slovačka u Mađarskoj (2:1) i na pravi način odgovorila na debakl protiv Hrvatske.

Slovaci su se izjednačili sa Mađarskom na tabeli, i pobegli tri boda Velsu kojeg dočekuju u sledećem kolu. U istom kolu Mađarska gostuje Hrvatskoj i tada bi Slovačka i Hrvatska mogli da naprave ključni iskorak ka osvajanju prve dve pozicije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Robert Mak je u finišu prvog poluvremena doveo Slovake u vođstvo posle slabe intervencije mađarske odbrane.

Ipak, Sobolsaj je na početku drugo poluvremena izjednačio majstorijom iz slobodnjaka i vratio Mađarima nadu. 

Ali, mađarska nada je trajala samo nekoliko minuta. Bozenik je postigao pobednički gol u 56. minutu posle sjajne akcije slovačkog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading