SPEKTAKULARAN PRVI TRENING U LA PLATI: BOGA MARADONU DOČEKALO 20.000 LJUDI!

Autor:

Sport

10.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Argentine suprotstaviće se danas Srbiji u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini, ali to je u ovoj južnoameričkoj zemlji ispraćeno na nivou obične vesti. Šou je ukrao tamošnji bog fudbala - jedan jedini, najveći - Dijego Armando Maradona (58), kog je na predstavljanju u La Plati dočekalo 20.000 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Popularni El Pibe preuzeo je lokalnu Himnaziju sa oreolom mesije, jer ekipa ima svega jedan bod posle pet odigranih kola u argentinskom šampionatu. Ako je i postojala dilema da li se uprava tima iz La Plate odlučila da dovede Dijega iz čisto marketinških poriva, ona je posle jednog treninga razrešena.

Iako prilično oronuo i stariji nego što bi po krštenici trebalo da bude, Maradona je na stadion "Huan Karmelo Seriljo" privukao 20.000 navijača, koji su došli da pozdrave idola nacije. Za događaj se akreditovalo čak 700 lokalnih novinara, a "vukovi" su preko noći dobili oko 3.000 novih članova.

Toliko o moći koju sa sobom nosi jedan od najvećih fudbalera svih vremena. Slavni Argentinac zaplakao je kada je video sa koliko emocija su ga navijači sačekali.

- Počeo sam plačem jer ne mogu rečima da opišem šta se dešava. Jedna starica je prišla i smirila me. Nisam ovo očekivao. Kada sam zakoračio na teren i kada sam video sve ove ljude, bio sam šokiran. Nisam mogao da verujem koliko ih je došlo. Idemo da se borimo za opstanak sa ovim momcima koje imamo. Sačuvaćemo Himnaziju - poručio je Dijego.

Seda kosa, brada i podbradak, poveći stomak i loše pamćenje, koje preti da pređe u ozbiljnu demenciju, loš smisao za humor, ali Maradona i dalje ima božanskog u sebi. Nasmejana deca, ofarbana lica u bojama kluba, srećni očevi i starice u ekstazi, ljudi koji žele samo da ga dotaknu. Sve to sačekalo je Dijega u La Plati. Ugledni argentinski list Ole s pravom je konstatovao: "Naš bog. Naš Dijego. Ako smo nekada zaista postojali, ako Argentina sada postoji, onda je to dobrim delom zahvaljujući njemu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading