Bolesno: Siti probio granicu od milijardu evra!

Autor:

Sport

09.09.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester Siti prvi je klub u istoriji fudbala čiji tim vredi više od milijardu evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trošadžija... Pep Gvardiola

Ovaj podatak objavio je Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES). Stručnjaci ovog centra čije sedište je u Nojšatelu došli su do podatka da je engleski šampion za aktuelni igrački kadar kojim raspolaže Pep Gvardiola potrošio milijardu i 14 miliona evra.

Najbliži granici od milijardu evra su Pari Sen Žermen sa 913 i Real Madrid sa 902 miliona evra. Slede Mančester Junajted sa 751 i Juventus sa 719 miliona evra. Do desetog mesta slede Barselona, Liverpul, Čelsi, Atletiko Madrid i Arsenal.

Najveća razlika u finansijskoj moći klubova, kada je reč o najboljim evropskim ligama, prisutna je u Španiji. Tako Real ima 148 puta skuplji tim od finansijski najmanje vrednog tima Primere, Majorke. U Francuskoj Pari Sen Žermen ima 114 puta vredniji tim od Nima, razlika u vrednosti najskupljeg nemačkog tima Bajerna i najjeftinijeg Paderborna je 85 puta, u Seriji A Juventus je 63 puta skuplji od Lećea, a najmanja razlika je u Premijer ligi gde Mančester Siti ima 32 puta skuplji tim od Noriča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading