Kako je Zvezdin ulazak u LŠ doneo Partizanu ogroman novac!

Autor:

Sport

08.09.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspesima Crvene zvezde u Evropi neizmerno se raduju svi zvezdaši, ali i profesionalni fudbalski klubovi u Srbiji. Zahvaljujući drugom uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, crveno beli su srpskom fudbalu za dve godine doneli sumu od 7.000.000 evra, tvrde iz Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Stadion Rajko Mitić

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u elitno takmičenje donosi ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti. Savez i Superliga dogovaraju se potom na koji način će distribuirati taj novac, pa nema sumnje da čitava domaća liga oseća benefite.

Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130.000.000 evra na sve saveze koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko 3.500.000 evra. Taj novac, konkretno, nema veze sa Zvezdom, i dele ga ostali naši klubovi. 

- Prethodne godine, zahvaljujući učešću Zvezde u LŠ domaći fudbal dobio je takođe oko 3.500.000 evra. Od te sume dobrim delom građeni su i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji - stoji između ostalog na sajtu srpskog prvaka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading