Ronaldo i Mesi mu gledaju u leđa: Kejn objasnio kako se postaje MAJSTOR za izvođenje penala!

Autor:

Sport

08.09.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn govorio je za medije nakon još jedne briljantne partije u nacionalnom dresu, a tema koje su se mediji naročito dotakli bila je izvođenje jedanaesteraca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Engleska je na Vembliju bez problema slavila protiv Bugarske, a het-trik postigao je napadač Totenhema.

Kejn je postigao tri gola, a od toga dva sa bele tačke, dok je mrežu Bugarske još zatresao i Rahim Sterling. Kejn je igrajući za klub i reprezentaciju od početka sezone 2017/2018 pogodio devet od deset penala, a novinare je zanimalo da li naglašava rad na izvođenju jedanaesteraca.

- Moram, prilično radim na tome. Kada uzmem u obzir kakve igrače imamo u reprezentaciji, za očekivati je da imamo dosta prilika iz penala u međunarodnim utakmicama. U petak sam, zajedno sa nekoliko momaka iz tima, vežvao penal oko 20 minuta na treningu. Šutirao sam dok nisam stekao osećaj sigurnosti i drago mi je što sam na meču oba puta bio precizan - rekao je Hari Kejn.

- Uvek sledim svoj osećaj po pitanju toga koliko ću vremena provesti vežbajući penale – nekada to bude 10, a nekada čak 50 minuta. Imamo brze i eksplozivne igrače, a oni mogu da iznude mnogo penala -  dodao je 26-godišnji napadač.

Radi poređenja, u istom periodu Kristijano Ronaldo je u golove pretvorio 13 od 15 penala, dok je Leo Mesi promašio čak četiri od 12.

Kejn je član selekcije Engleske od 2015. godine, a na 40 mečeva za „Tri lava“ postigao je 25 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading