Nije sramota izgubiti od evropskog prvaka: Goleada na "Marakani", Portugalci naneli Srbiji težak poraz, Evropsko prvenstvo sve dalje!

Autor:

Sport

07.09.2019

17:56 >> 20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije su poraženi od selekcije Portugala na "Marakani" rezultatom 4:2 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija vs. Portugal

Debitovao je Ljubiša Tumbaković sa dobro oprobanom formacijom protiv Portugala, u "vatru" je gurnuo povratnike Nastasića i Milivojevića, a Jovića je ostavio na klupi i ukazao poverenje iskusnijem Mitroviću.

Srbija je već na startu meča imala priliku kada je Mitrović spustio loptu za Tadića, realizacija je izostala, a "orlovi" su se povukli u defanzivu. Dugo je držao pritisak naše momke, Portugal je imao loptu u posedu, ali ni gostima nije išlo najbolje, pošto su praktično iz prve ozbiljnije prilike postigli gol. Dobar posao je odradila odbrana, ali prvi kiks i odmah su gosti to iskoristili. Ronaldo nije bio previše "vidljiv" na terenu iako bi naša publika zviždala čim bi slavni Portugalac primio loptu.

Vrebali su fudbaleri Srbije priliku iz kontre, nekoliko puta je Kostić sjajno prošao po levoj strani, ali nije bilo prave reakcije od saigrača. Najbolja prilika u prvom poluvremenu se dogodila u 38. minutu,  Lazović je centrirao, lopta je došla do Kolarova, koji je šutirao slabijom desnom nogom pored gola.

A onda je samo nekoliko minuta kasnije je usledio hladan tuš! Taman su naši momci zaigrali bolje i iskreirali nekoliko izglednih šansi,  Portugalci su ni iz čega dali gol! Lopta je pala u kaznenom prostoru, Karvaljo se najbolje snašao i poslao loptu iza leđa Dmitrovića, Milenković je loše reagovao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nije dobro počelo ni drugo poluvreme, naši momci nisu imali ideju u napadu, što su kaznili Portugalci već u 58. minutu. Gedeš je pogodio za 2:0. Kružili su Portugalci dugo oko kaznenog prostora... Gedeš je prevario Maksimovića i potom uputio udarac u dalji ugao, Dmitrović nije imao šansu.

Međutim, 10 minuta kasnije, Milenković se sjajno snašao u kaznenom prostoru i smanjio na 2:1. Posle sjajnog centaršuta Tadića, mladi štoper se sjajno iskrao i uspeo da smesti loptu u gol! Zaigrala je Srbija bolje posle Milenkovićevog gola, srčanije i angažovanije, zamalo da preko Ljajića stignu do ekspresnog izjednačenja.

Međutim, kad god bi Srbija zaigrala bolje, Portugalci bi to kaznili.  Po mnogima najbolji fudbaler sveta se upisao u strelce u 80. minutu, posle sporne situacije. Silva je asistirao Ronaldu, koji je, izgleda, bio u ofsajdu. Linijski sudija nije digao zastavicu i Portugalac je pogodio.

Novu nadu za Srbiju je dao Mitrović u 85. minutu, sjajno se snašao srpski napadač i snažnim udarcem savladao je Patrisija. Međutim, nadu je odmah ugasio Bernardo Silva, samo 60 sekinudi kasnije,  ostao sam u kaznenom, Kolarov mu nije izašao na šut i ovaj je pogodio u bliži ugao.

Rezultat kaže da je Portugal rutinski odradio posao, ali istina je potpuno drugačija... Nažalost, Srbiji ostaju minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali svakako će više boleti poraz od Ukrajine nego ovaj od evropskog prvaka.

Meč ste mogli uživo da pratite na našem sajtu.

KRAJ UTAKMICE - DRUGO POLUVREME Srbija - Portugal 2:4

90. minut - Sve je jasno!

86. minut - GOOOOOOOOOOOL! Pogađa Silva za 4:2!

85. minut - GOOOOOOOOOL! Mitroviiiiiić!

80. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Kristijano Ronaldo! Silva je asistirao Ronaldu, koji je, izgleda, bio u ofsajdu. Linijski sudija nije digao zastavicu i Portugalac je pogodio.

79. minut - Oprezna igra na obe strane! Srbija drži loptu u nogama...

72. minut - Traže fudbaleri Srbije penal, sudija ni da trepne!

70. minut - Poslao je projektil Ljajić, ali je Patrisio nekako uspeo da reaguje. Mogla je Srbije ekspresno do izjednačenja.

68. minut - GOOOOOOOOOOOL! Milenković za 2:1! Posle sjajnog centaršuta Tadića, mladi štoper se sjajno iskrao i uspeo da smesti loptu u gol!

63. minut - Povreda Semeda, pauza u igri!

58. minut - GOOOOOOOOOOL! Gedeš pogađa za 2:0! Kružili su Portugalci dugo oko kaznenog prostora... Gedeš je prevario Maksimovića i potom uputio udarac u dalji ugao. Dmitrović nije imao šansu i Portugal vodi 2:0.

53. minut - Opasan napad Portugala! Dobra rekacija Dmitrovića!

50. minut - Ponovo prilika za Ronalda, ovoga puta iz slobodnog udarca. Ovo je izgledalo još bliže, ali sreća je ponovo na strani "orlova".

48. minut - Ronaldo je sam iskreirao poziciju za šut, srećom je bio neprecizan!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

PRVO POLUVREME Srbija-Portugal 0:1

45. minut - Dobro postavljena odbrana Portugala, Kostić je dobro centrirao, ali više je bilo protivničkih igrača...

42. minut - GOOOOOOOOOOOL! Karvaljo! Taman su naši momci zaigrali bolje i iskreirali nekoliko izglednih šansi, hladan tuš u finišu poluvremena! Lopta je pala u kaznenom prostoru, Portugalac se najbolje snašao i poslao loptu iza leđa Dmitrovića, Milenković je loše reagovao.

38. minut - Najbolja prilika na meču za Srbiju! Lazović je centrirao, lopta je došla do Kolarova, koji je šutirao slabijom desnom nogom pored gola.

36. minut - Sjajna akcija našeg tima, ali nažalost ofsajd! Tadić je proigrao Lazovića, on je sjajno dodao do Mitrovića koji je bio u nedozvoljenoj poziciji!

33. minut - Solidan centaršut Kolarova, tri igrača Srbije su bila na lopti, ali nijedan nije uspeo da je zahvati!

RepublikaFoto: Todor Petković

32. minut - Odbrana Srbije dobro funkcioniše!

27. minut - Kostić je sjajno prošao po levoj strani, pokušao je da proigra Mitrovića, ali lopta je išla previsoko!

25. minut - Lazović je pokušao da uposli Mitrovića, Patrisio je reagovao.

22. minut - Ne uspevaju naši fudbaleri da prenesu težište igre na polovinu Portugalaca!

20. minut - Polušansa za Ronalda, dobar Maksimović u skoku!

17. minut - Povukla se Srbija, čekaju "orlovi" priliku iz kontre!

13. minut - Loš šut Gedeša.

11. minut - Šansa za Portugalce, dobro postavljena odbrana, blokiran šut Ronalda!

9. minut - Na početku meča uglavnom se igra na polivini Srbije. Nadamo se da ćemo uskoro uspeti da se oslobodimo pritiska.

Prelepa atmosfera na stadionu "Rajko Mitić".

RepublikaFoto: Todor Petković
"Marana" krcata

3. minut - Šansa već na samomo startu meča! Kostić je centrirao, Mitrović je spustio glavom loptu Tadiću, koji je šutirao pravo u Patrisija.

1. minut - Utakmica je počela!

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković debitovaće na ovom meču, nakon što je preuzeo kormilo A tima od Mladena Krstajića.

Srbija u tri odigrana meča ima pobedi, poraz i remi, dok je Portugal u oba meča odigrao nerešeno. Zbog toga je ovaj susret od izuzetne važnosti za obe selekcije.

Aktuelni šampion Evrope u Beograd je došao u najjačem sastavu, koji predvode Kristijano Ronaldo, Bernardo Silva i Žao Feliks.

Evo sastava obe ekipe.

Srbija: Dmitrović, Kolarov, Maksimović, Nastasić, Milenković , Milivojević, Matić, Lazović, Tadić, Kostić, Mitrović.

Portugal: Patrisio, Semedo, Fonte, Dias, Gereiro, Danilo, Karvaljo, Fernadeš, Ronaldo, Silva, Gedeš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

07.09.2019 20:56

Za utehu Kosovo najverovatnije ide na EP. A Kosovo je srce Srbije. Ha ha ha