Nemanja Milunović je Zvezdin PVO!

Autor:

Sport

05.09.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Milunović jedan je od najzaslužnijih za plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Milunović

Crvena zvezda je preko klupskog sajta odala priznanje svom štoperu, navodeći sjajne statističke podatke nekadašnjeg reprezentativca Srbije na putu do elitnog ranga evropskog klupskog fudbala.

- Kvalifikacije u Ligi šampiona naš tim je uspešno završio prolaskom u grupnu fazu. Iako je centralna figura kapiten Marko Marin, koji je najbolji asistent u kvalifikacijama, naš defanzivni blok odradio je sjajan posao, a kao ključni igrač istakao se Nemanja Milunović.

Milunović je posle Borjana proveo najviše minuta na terenu što govori i o konstantosti dobrih igara našeg štopera. Od stamenog štopera Crvene zvezde kretali su napadi naše ekipe, a tome svedoči podatak da je od ukupno 481 pasa imao uspešnih 422, ili u proseku 88 odsto tačnih dodavanja.

Snagu Nemanje Milunovića osetili su protivnički napadači i u duelima. Od ukupno 122 duela, defanzivac Zvezde dobio je 84, a to je u proseku 69 odsto dobijenih duela.

Još jedan parametar u kojem se Milunović istakao jesu vazdušni dueli. Visoki štoper bio je prava protiv vazdušna obrana našeg tima i nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 79 vazdušnih duela uspešan bio u 60, što je u procentima 76 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspeo da neutrališe protivničke pokušaje.

Rođeni Čačanin koristio je visinu i u napadu našeg tima. Kada je Crvena zvezda imala priliku da ugrozi gol iz kornera, glavna meta centaršuteva bio je Nemanja Milunović. Šest puta su Zvezdini kreativci probali da uposle Milunovića, koji je pet puta i uputio udarac ka golu protivnika, stoji na sajtu FK Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading