"Janis će da "eksplodira" protiv Amerikanaca jer odlično poznaje njihov mentalitet!"

Autor:

Sport

05.09.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Grčke Tanasis Skurtopulos je posle pobede nad Novim Zelandom na Svetskom prvenstvu u Kini rekao kako moraju da čuvaju Janisovo zdravlje i da zato on ima manju minutažu, ali od svog najboljeg igrača tek očekuje dobar nastup u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis Adetokumbo

Adetokumbo nije imao najblistavija izdaja. Protiv ekipe Crne Gore nije igrao mnogo, protiv Brazila je bio maltene nevidljiv dok je u duelu sa Novim Zelandom imao malo više prilike da se dokaže i protiv niske postave protivnika i nedovoljno jake odbrane ubacio je 24 poena. 

- Sa Janisom je situacija malo komplikovana. Moramo da zaštitimo njegovo zdravlje. Moramo da vodimo računa o tome koliko vremena provodi na parketu, ali naravno ne na štetu tima. Protiv Novog Zelanda koji je imao nešto nižu postavu tajming je bio dobar da on bude na terenu malo više. Mogao je tako da nađe prostor i da deluje u napadu- rekao je selektor Grčke Tanasis Skurtopulos.

Adetokumbo je imao velike probleme proitiv Brazilaca koji su na njemu igrali izuzetno grubo u odbrani i nisu mu dali da lako dolazi do obruča. Međutim selektor Skurtopulos od Janisa očekuje da protiv selekcije SAD pokaže mnogo bolju igru. 

RepublikaFoto: Starsport

- Mislim da će taj meč biti bolji za njega jer on za njihov mentalitet i zna kako oni igraju. Nije kao sa evropskim timovima i pravilima FIBA. Sada je vreme da igra više i da igra na višem nivou- dodao je selektor Grčke. 

Grci su zauzeli drugo mesto u grupi F zbog poraza od Brazila pa će sada morati da igraju meč sa Amerikancima u prvom kolu druge faze koji je praktično za njih eliminacioni. Posle duela sa SAD u subotu sledi i meč sa Češkom u ponedeljak. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading