Mesi odlazi iz Barse?

Autor:

Sport

05.09.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi mogao bi već sledećeg leta da napusti slavni katalonski klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

Naime, Argentinac je pri potpisivanju ugovora leta 2017. godine, zatražio od kluba da mu nakon leta 2019. godine omogući da promeni sredinu po svojoj volji.

On je u potpisanom ugovoru sa katalonskim klubom imao otpusnu klauzulu od 700 miliona evra, ali ona je važila sve do minulog prelaznog roka.


Mesi nema pravo da sredinu promeni tokom zimske pijace, već će do isteka ugovora tokom leta moći da se odluči za novu sredinu, Barsi će biti vezane ruke. Jedini uslov je da do kraja maja svake godine do isteka ugovora saopšti klubu da planira promenu sredine.

Aktuelna saradanja ga za klub vezuje do leta 2021. godine, pa bi već narednog leta Mesi mogao da napusti klub bez ikakvog obeštećenja. Argentinac je hteo da stavi sopstvenu sudbinu u svoje ruke, u Barsi se nisu mnogo pitali.

Nudili su mu desetogodišnji ugovor, koji bi ga do kraja karijere vezao za "Kamp Nou", ali je on odbio da ga potpiše. Kako "Kadena SER" prenosi, Argentinac ima ideju da karijeru završi u SAD, ali ništa nije definitivno odlučeno sa njegove strane, pa će navijači, ali i uprava kluba, već u maju naredne godine strepeti.


"Marka" prenosi i da klauzula važi samo za klubove van Evrope, što ide u prilog priči da želi u SAD, ali i ranijim pisanjima da bi karijeru voleo da okonča u domovini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading