Mhitarjan u "večnom gradu!"

Autor:

Sport

02.09.2019

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roma je bila prilično bezidejna, ali pre svega nemoćna tokom leta, s obzirom na sužene finansijske mogućnosti, ali je prelazni rok okončala u velikom stilu. U Večnom gradu zvanično je promovisano najveće pojačanje za sledeću sezonu, Henrik Mhitarjan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Henrik Mhitarjan

Iskusni Jermen stigao je na pozajmicu iz Arsenala, koju će Roma platiti 3.000.000 evra, u ugovor nije ubačena otkupna klauzula. Tobdžije bi na osnovu dodatnih bonusa mogli da inkasiraju najviše još 100.000 evra.

- Ovo je velika šansa za mene i početak novog poglavlja u sjajnom klubu. Znam sve o klubu i siguran sam da zajedno možemo da postignemo sjajne stvari - poručio je Mhitarjan.

Jermen ima sjajnu karijeru iza sebe, nakon matičnog Pjunika igrao je za Metalurg iz Donjecka i Šahtjor, odakle je 2013. godine prešao u Borusiju Dortmund za 27.500.000 evra.

Uspon je nastavio i tri godine kasnije, kada je stigao na Old Traford za 42.000.000. Crveni đavoli su ga u januaru 2018. godine prodali Arsenalu za 34.000.000.

Mhitarjan (30) je ove sezone zabeležio tri nastupa u Arsenalu i bio samo 111 minuta na terenu, pa je pozajmica bila najbolje rešenje za njega u ovom trenutku.

- Henrik se uklapa u našu želju da dovodimo igrače u sastav koji mogu da posluže kao primer mlađima, ali i koji imaju kvalitet da se brzo prilagode fudbalu u Seriji A - rekao je sportski direktor Rome Đanluka Petraki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading