"ORLOVI" NAPREDOVALI 10 POZICIJA: Srbija na 32. mestu rang liste FIFA!

Autor: Tanjug

Sport

14.09.2017

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije, zahvaljujući pobedama nad Moldavijom (3:0) i Republikom Irskom (1:0) ovog meseca, napravila je ogroman skok od 10 mesta na najnovijoj FIFA listi i sada je 32. na svetu.

RepublikaFoto: fss.rs
Srbi slave pobedu u Irskoj

Novih šest bodova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, kojim su "orlovi" došli na korak od plasmana, u generalnom poretku doneli su dodatnih 76 za ukupno 789 poena na listi.

Srbija se probila ispred Senegala i rivala u kvalifikacima Republike Irske koja je dva mesta slabija, dok je odmah iza Holandije, Egipta i Tunisa.

Kada je reč o ostalim protivnicima iz grupe, Vels je popravio plasman za pet mesta i sada je 13, Austrija je nazadovala za čak 20 pozicija na 57, Gruzija je 103, a Moldavija 156.

Na samom vrhu ponovo je došlo do promene, Nemačka se posle mesec vratila na prvo mesto ispred Brazila, Portugalija je sada treća zbog napretka od tri mesta, a potom redom idu Argentina, Belgija, Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile, Kolumbija...

Sledeća FIFA lista biće objavljena 16. oktobra, odmah posle regularnog kraja kvalifikacija u kojima srpski fudbaleri gostuju Austriji u Beču i dočekuju Gruziju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading