Hrvati zgroženi tenkom na "Marakani": Skandalozna i morbidna provokacija, slave ratnog zločinca...

Autor:

Sport

27.08.2019

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvatreniji navijači Crvene zvezde su na plato ispred severne tribine dovezli pravi tenk pred revanš utakmicu sa Jang Bojsem. U regionu se proneo glas da je to stari zaplenjeni tenk iz Vukovara, a poznato je koliku važnost na severnoj strani zauzima i zastava "Vukovar". Hrvati su ovaj potez označili kao morbidan i skandalozan.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Tenk koji je postavljen na "Marakani"

Oprečni su komentari na tenk u Srbiji, a naravno da je vest odjeknula sa negativnom pompom u Hrvatskoj odakle stižu osude, kritike, zgražavanje...

- Plato ispred ulaza na tribinu stadiona Crvene zvezde na kojoj se grupa navijačka grupa skupina Delije dobio je neverojatan eksponat. Tenk T-55, za koji srpski mediji pišu da je "zaplenjen u Vukovaru", biće trajno izložen pokraj ulaza na tribinu Delija i u prodavanicu suvenira te skupine - navodi u komentaru portal Index.

U tekstu se dalje navodi:

- Tako navijači Zvezde, koji na udarnom mestu svoje tribine ističu srpsku zastavu sa ćiriličnim natpisom "Vukovar", nastavljaju slaviti simbole srpske agresije na okolne države. Jer kao što pokazuje fotografija, tenk iz Vukovara biće u neposrednom susedstvu velikog murala generalske "šapke" ratnog zločinca Ratka Mladića. Delije su u čast vojnog zapovednika čiji se krvavi trag proteže od Škabrnje do Srebrenice pored jednog od ulaza na severnu tribinu Zvezdinog stadiona nacrtali kapu kakvu je nosio zapovednik vojske Srba iz BiH. Skandalozno je da je postavljanje tenka na ulaz na stadion Crvena zvezda popratila galerijom na Facebooku uz komentar "Marakana sada ima još jednu atrakciju".

Jutarnji list opisuje akciju navijača Zvezde kao "mobidnu".

- Morbidna provokacija iz Beograda! Žele u Ligu šampiona, a slave jedan od najtežih zločina - Crvena Zvezda ispred Marakane postavila tenk iz Vukovara - glasi udaran naslov na sportskim stranama ovog portala. 

- Pre dve godine na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde na tribinama je dominirao tenk koji se "slučajno" našao baš iznad transparenta Vukovar napisan ćirilicom. U Zvezdi su se oglasili saopštenjem u kojem su napisali da je tenk deo kulturne baštine(?!), a nikako aludiranje na Vukovar. Sada je Zvezda otišla korak dalje. Ispred ulaza na stadion Crvene zvezde postavljen je tenk koji je navodno, kako kažu srpski mediji, zaplenjen u Vukovaru(?!). Hm, zaplenjen tenk iz Vukovara? Pre bismo rekli da je verojatno srpski, jedan od retkih koji je preživeo Trpinjsku ulicu...

Ni portalu "24sata.hr", nije promakla neobična "postavka" kod severne tribine.

- Sramotna provokacija: Zvezda ispred stadiona stavila tenk! Zvezda je, pazite sad, pravi pravcati tenk stavila ispred Marakane, odmah uz mural ratnom zločincu Ratku Mladiću. Kako prikladno.

U isto maniru kao i ostatak hrvatskih medija, o tenku ispred sportsakog objekta piše i portal Večernji list.

- Na stadionu Crvene zvezde u Beogradu uz mural ratnom zločincu Ratku Mladiću osvanuo je - tenk. Da, crveno-beli klub postavio je tenk uoči utakmice s Joung Bojsima i borbe za ulazak u grupu Lige šampiona. Zanela Na tenku stoji natpis "severna armija", a u beogradskom klubu smatraju da simbolizuje borbu. Marakana od sada ima još jednu atrakciju, naveli su iz Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading