LEKARI: MIHO, SVAKA ČAST, ali ne igraj se, ima vremena za fudbal!

Autor:

Sport

27.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović (50) ponovo je u centru pažnje svetske fudbalske javnosti. Nekada fantastičan defanzivac koji je ispaljivao topovsku đulad iz čuvene levice šokirao je planetu kada se u nedelju uveče pojavio na klupi Bolonje na stadionu "Markantonio Bentegodi" u Veroni (1:1), i to samo 43 dana nakon što mu je dijagnostikovana opaka akutna mijeloidna lukemija. As rodom iz Borova Sela iskrao se iz bolnice u Bolonji, gde se leči šest sedmica, i uputio na 150 kilometara dug put do grada Romea i Julije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

DUGA BORBA

Ipak, taj potez popularnog Mihe, koliko god da je hrabar, nosi sa sobom određeni rizik, smatraju iskusni lekari.

Prof. dr Miljko Ristić, ugledni kardiohirurg i nekada prvi čovek Kliničkog centra Srbije, za Srpski telegraf naglašava da rad i leukemija ne idu zajedno.

- Siniša je očigledno suviše strastven u pogledu fudbala i velika želja da bude uz igrače nije mu dala mira i zato se na svoju ruku iskrao iz bolnice u Bolonji i otišao u Veronu na utakmicu. Ipak, leukemija je bolest koja zahteva relaksaciju organizma i mirovanje, što znači i odsustvo od poslovnih obaveza. Razumem Mihinu emotivnu odluku, ali ni pod kojim okolnostima ne bi smeo da zanemari terapije - naglašava za naš list dr Ristić.

6 Nedelja leči se trener Bolonje od leukemije

NOVE TERAPIJE

Da će Mihajlović morati da bude disciplinovan u lečenju, smatra i čuveni italijanski lekar Sante Tura, nekadašnji načelnik bolnice "Sant Orsola" u Bolonji, gde se od sredine jula leči Srbin.

- Sinišin organizam je verovatno pokazao napredak na putu ka oporavku, ali moraće da poštuje savete lekara i sve medicinske procedure. Leukemija je teška bolest i mora se pratiti doživotno. Uslediće nova faza lečenja i hospitalizacija, koja će zahtevati transplantaciju koštane srži. Ipak, medicina je napredovala - zaključuje Italijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading