Ronaldo: Žoao Feliks može kao ja u Madridu, zašto da ne?

Autor:

Sport

24.08.2019

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač torinskog Juventusa i nekadašnja zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo govorio je o novom fudbaleru Atletiko Madrida Žoaou Feliksu i istakao da bi njegov zemljak mogao da postigne uspeh sličan njegovom u španskoj prestonici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoao Feliks

Feliks, koji ima 19 godina, postao je najveće pojačanje u istoriji Atletiko Madrida, kada je početkom letnjeg prelaznog roka prešao u redove „Jorgandžija“ iz Benfike za sumu od 126 miliona evra.

Novinare je zanimalo mišljenje Ronalda o tome kako će se Feliks snaći u Madridu.

- Može li da ponovi moje uspehe u Španiji? Zaista verujem u to, zbog toga što je odličan igrač koji ima veliki potencijal da evoluira. Ipak, teško je praviti proračune u modernom fudbalu. Fudbalska industrija se mnogo promenila i mnogo se ulaže u razne potencijale - rekao je Kristijano Ronaldo, petostruki osvajač Zlatne lopte, koji je igrajući za Real postigao nadrealnih 450 golova na 438 utakmica.

- Iz ove priče bih izuzeo Feliksa, ali za mnoge igrače se plaća preko 100 miliona evra, iako se nisu ni na koji način dokazali. Sad ima više novca u fudbalu - za centralne odbrambene igrače i golmane se plaća 70 ili 80 miliona evra. Ja se ne slažem sa tim, ali takav je svet u kojem živimo i moramo to da poštujemo -dodao je jedan od najvećih fudbalera 21. veka za španski Mundo Deportivo.

Feliks je debitovao 19. avgusta protiv Hetafea i zadivio publiku sjajnim prodorom po desnoj strani, kojim je iznudio jedanaesterac, koji potom Alvaro Morata nije uspeo da pretvori u gol.

U narednom meču Atletiko će u nedelju od 19 časova gostovati Leganesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading