Neka nova Tumbina filozofija: Spisak spreman - imamo trojicu igrača napred, a šta ako ja ne pozovem nijednog od njih?

Autor:

Sport

22.08.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je već spremio spisak za predstojeće mečeve sa Luksemburgom i Portugalijom! Čitava Srbija čeka da ponovo vidi "orlove" na delu, u nekom novom sastavu, a mnogi se nadaju povratku "otpisanih". Tumbaković je crno na belo govorio o odluci da napusti kormilo "sokolova", srpskom napadačkom triju, Milivojeviću, Nastasiću i početku nove ere reprezentacije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ljubiša Tumbaković

Odluka da ne vodi selekciju Crne Gore protiv takozvane države Kosovo je verovatno bila najteža odluka u njegovoj karijeri, a trebalo ju je doneti u pet minuta, ispričao je Tumbaković u opširnom intervjuu za "Telegraf".

- Sebe smatram stabilnom ličnošću i kada se tako nešto desi, to je tog momenta bila procena da je jedini logičan razvoj situacije. Tu utakmicu ja nisam mogao da vodim. Uz dužno poštovanje kad je Crna Gora u pitanju, od Saveza, predsednika, generalnog sekretara do igrača. Kad sam došao ovde, ovde sam kao pobednik uslovno. Nije baš tako, ja sam to rekao u jednom dahu, moj unutrašnji osećaj je bio takav. Tamo sam poražen, jer sam, pod znacima navoda neke ljude izneverio. S druge strane sam ovde pobednik mada to ne prihvatam kao pobedu jer je logičan sled radnji koji je usledio zbog neke društvene situacije koja je na ovim prostorima 20, 30, 50 godina unazad. Vodio sam računa o svojoj porodici, a treba doneti odluku u nekih par minuta. Pošto mi svakodnevno donosimo neke odluke, tog momenta sam procenio da je moja odluka ispravna i dan danas to mislim- rekao je Tumbaković za "Telegraf".

Svi znamo kakvu napadačku liniju ima Srbija, Tumbaković je jasan po pitanju srpske "velike" trojke.

- Mislim da vama ne treba selektor jer ste sve izdefinisali... Imamo trojicu igrača napred, a šta ako ja ne pozovem nijednog od njih? Šta ćemo onda? Mala digresija na ono što smo pričali. Prvo, Luka Jović igra i nije ni za očekivati da će biti prvi špic u Realu. On ima dovoljno godina da zna kako je vreme ispred njega, ispred sebe izvanrednog špica i takav je profil da je samo pitanje vremena kad će da eksplodira. Njega naravno treba čekati i možemo da ga čekamo. Kad je Mitrović u pitanju, kakva je razlika kad se postigne gol u bilo kojoj ligi i Seriji A, Premijer ligi, Primeri i tako dalje? Treba postići gol.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

U reprezentaciji ćemo ponovo videti neke igrače koje Krstajić nije želeo u svom timu. Jedan od prioriteta je bio razgovor sa "otpisanim" igračima, Tumbaković je apostrofirao da samo od njihove forme zavisi da li će biti deo reprezentacije.

- Nisam razgovarao sa Lukom Milivoevićem, ili sa Nastasićem, nego i sa Maksimovićem, Gaćinovićem, Filipom Kostićem, Mitrovićem. To su momci koji su deo reprezentacije. Vama je interesantno konkretno sa Lukom, Matijom. Razgovor je imao za cilj da se upoznamo i da naše prvo viđenje ne bude prvog septembra nego ranije.

Ideja nije bila da igrači pričaju nego je cilj bio da ih upoznam sa mojim načinom rada, programom specifičnim za ovaj odnos koji treba da bude deo našeg desetodnevnog okupljanja i sve je proteklo u najboljem redu. Kroz priču nisam hteo da se stavim u poziciju da pitam šta je bilo. Mene to ne zanima. Zanima me septembar i rezultat protiv Portugala i Luksemburga. Onda idemo stepenik po stepenik dalje. Prezadovoljan sam razgovorima, ali je dvosmerno pa za drugi deo morate da pitate njih. Moja procena je da su i oni zadovoljni. Tako moramo da funkcionišemo ii stvaramo jedno jedinstvo. Njihov povratak ne znači nužno da će da igraju, igraće oni koji po mojoj proceni zadovoljavaju formu takmičarskog kontinuiteta, odnosno ako igraju u klubovima i odgovaraju zahtevima kvalieta protivnika- rekao je Tumbaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading