Ajntrahtov fudbaler alergičan na travu!

Autor:

Sport

21.08.2019

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatnu priču nam donosi Bild koji je u razgovoru sa desnim bekom Ajntrahta Danem da Kostom došao do saznanja da nemački fudbaler ima jaku retku alergijsku reakciju i to na osnovno "sredstvo rada" fudbalera - na travu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani da Kosta

Tačno 50 utakmica odigrao je da Kosta prošle sezone za Frankfurt i svaki put je sebe stavljao u veliku opasnost kako bi istrčao na teren, nije smeo ni jednim delom tela (kože) da dotakne travu.

Neverovatan problem za profesionalnog fudbalera.

- Svaki put kad padnem, kad dođem u kontakt sa travnatom površinom, telo počinje da me svrbi. Na koži se formira osip. Posebno na rukama. Pecka i po nogama, međutim, ne toliko očigledno. Kao dete sam imao ekcem, ali to nije povezano sa ovom situacijom - rekao je Da Kosta za Bild.

Momak poreklom iz Angole je ipak pronašao rešenje kako bi mogao da se profesionalno bavi fudbalom - pokriti svaki deo tela nekom tkaninom.

Svaku utkamicu igra sa dugim rukavima bez obzira na doba godine i vremenske uslove. Međutim helanke ne nosi, iako sve veći broj sportista primenjuje ovaj vid zagrevanja mišića.  Umesto toga, 26-godišnjak podiže štucne iznad nivoa kolena tako da mu jako mali deo nogu ostaje nepokriven.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading