Argentinac predstavljen: Garsija otkrio zašto je izabrao Zvezdu pre Olimpijakosa!

Autor:

Sport

19.08.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku Mateo Garsija predstavljen je na "Marakani" kao novi fudbaler srpskom šampiona u kome je zadužio dres sa brojem 11.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Mateo Garsija i Mitar Mrkela

Garsija je stigao u Zvezdu iz Las Palmasa, a prelazak na "Marakanu" je naveo kao veliki korak u karijeri.

- Zadovoljan sam i uzbuđen što sam došao u Crvenu zvezdu. Prvi utisci su jako dobri i pozitivni. Jasno je da je Zvezda veliki klub. Drago mi je što ću ove godine biti član ekipe, dati doprinos i usavršavati se lično. Veliki korak u mojoj karijeri. Došao sam sa mnogo želje da pomognem i nametnem se u ekipi. Mogu da igram na različitim pozicijama u napadu. Nisam spreman 100 posto da odigram partiju u sredu, fizički se osećam jako dobro i želim da što pre počnem da radim sa ekipom kako bih što pre uhvatio priključak - rekao je Garsija na predstavljanju u crveno-belom dresu.

- Trener mi je rekao da je ideja da budem na raspolaganju za utakmicu protiv Jang bojsa. Želi da putujem, još nije razjasnio da li ću početi da igram. Konsultovaćemo se pre utakmice da li sam spreman i u kojoj meri i da li ću početi ili ući sa klupe. Učinio sam mnogo stvari da bih došao ovde, dobio dobre preporuke u vezi sa Zvezdom. Jedna od ključnih stvari je što se radi o velikom klubu. Nadam se da ću sledeće nedelje biti 100 posto spreman - naveo je bivši igrač Las Palmasa.Govoreći o meču protiv Jang Bojsa, Garsija je poručio da još ne zna da li će početi meč od prvog minuta ili će šansu čekati sa klupe. Siguran je jedino da nije spreman za ceo meč.

Kako je naveo, Crvena zvezda je u istom rangu sa Olimpijakosom (u najmanju ruku) i da jedva čeka da oseti čari večitog derbija, po kome je srpski fudbal prepoznatljiv.

- Zvezda je, ako ništa drugo, na istom nivou kao Olimpijakos, ali interesovanje koje je Zvezda imala u odnosu na Olimpijakos je zašto sam izabrao ovaj klub. Stalno mi u klubu pričaju da je derbi nešto posebno i jedva čekam. Ključni su bili trener kluba i upravni odbor da dođem. Nisam znao mnogo o srpskom fudbalu, ali jesam o Zvezdi i njenim nastupima u Evropi. Drago mi je što ću igrati u ligi kao što je srpska. Da je Zvezda veliki klub govori i to što igra odlično i na strani - poručio je Garsija.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Garsija na treningu sa novim saigračima

Veliko zadovoljsto će mu biti što će u timu za saigrača imati Marka Marina, bivšeg nemačkog reprezentativca bogatog internacionalnim iskustvom.

- Mesi je najbolji argentinski i svetski fudbaler svih vremena. Srećan što ću da igram sa Markom Marinom, shvatio sam da se radi o igraču sa velikim iskustvom i može mnogo da se nauči sa njim - zaključio je Garsija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading