Terza šampanjcem dočekao Garsiju!

Autor:

Sport

19.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saga je završena, Mateo Garsija (22) novi je fudbaler Crvene zvezde i konkurisaće za tim koji će putovati u Bern na megdan Jang bojsu u plej-ofu Lige šampiona.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Šampanjcem se proslavio potpis sjajnog Argentinca

A na Marakani su priredili spektakularno slavlje zbog potpisa mladog Argentinca, pa su generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, trener Vladan Milojević, sportski direktor Mitar Mrkela, legenda kluba Dragan Džajić i menadžer mladog asa Branko Milovanović nazdravili šampanjcem.

PROFIL KAKAV FALI

Garsija je plaćen Las Palmasu 1,8 miliona evra i tako je zvanično postao drugi najskuplji fudbaler u istoriji kluba sa Marakane, iza Ričmonda Boaćija, koji je iz kineskog Đangsua vraćen za 2,5 miliona evra (prodat prethodno za 5.500.000 evra).

Hitronogi "gaučos" je profil igrača koji crveno-belima fali još od odlaska Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja. Radi se dakle o brzom fudbaleru koji je sposoban da kazni rivala iz kontre i koji se ne libi da driblingom ili u situacijama jedan na jedan razoružava odbrane rivala.

- Pregovori su bili dugi i naporni, ali smo sve završili na ogromnu radost armije naših navijača. Mateo Garsija je novi igrač Crvene zvezde. Potpisao je ugovor na četiri godine, a već danas po podne će biti na treningu, u sredu će biti u konkurenciji za najbolji tim. Dobili smo ono što smo dugo tražili - brzinu po boku, igrača koji je jak s loptom i hrabar da preuzme odgovornost - poručio je vidno zadovoljni prvi operativac Zvezde Zvezdan Terzić.

FENOMENALAN U ARISU

Garsija je pažnju na sebe privukao fenomenalnim igrama u Arisu minule sezone, gde je bio na pozajmici iz Las Palmasa. Na 32 utakmice postigao je 11 golova u svim takmičenjima, što je privuklo pažnju Olimpijakosa, koji je pokušao da ga ukrade crveno-belima. Međutim, klub iz Pireja je na kraju ostao kratkih rukava, što samo potvrđuje moć Zvezde na evropskom tržištu posle nekoliko vezanih sezona u evrokupovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Grci ga već preselili u Olimpijakos

Olimpijakos je bio ozbiljan u nameri da dovede Matea Garsiju u svoje redove, ali je po njegovom dolasku u Beograd bilo jasno da je bliži Crvenoj zvezdi. Zato su brojni grčki mediji napravili ozbiljan previd kada su ga već preselili u Pirej. O tome svedoči nekoliko naslovnih strana sportskih listova u Grčkoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading