Milošević se pita: Zašto bismo smirivali tenzije sa Zvezdom?

Autor:

Sport

17.08.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da nema potrebe pričati o smirivanju tenzija između dva najveća kluba u Srbiji s obzirom na to da su odnosi sa večitim rivalom već dobri.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Trener crno-belih prethodno je podržao Crvenu zvezdu u borbi za Ligu šampiona, a Vladan Milojević je juče uzvratio istom merom i podržao Partizan u borbi za Ligu Evrope, a novinare je zanimalo da li je odnos između dva trenera prilika da se smanje tenzije između dva kluba.

- Nemam šta da smiruje. Sa Vladom sam i pre bio u korektnim odnosima, sa Mrkelom sam sarađivao u FSS-u, sa Terzićem sam vojeveo na terenima... Ne znam zašto bih bilo šta smirivao? Ja ću sigurno imati korektan odnos prema njima, a znam i oni prema nama - zaključio je Milošević.

Partizan posle prolaska u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope očekuje nastavak Linglong Superlige Srbije i utakmica protiv Rada, a Milošević nije znao dan uoči meča protiv "građevinara" u kakavom će sastavu izaći na teren.


- Neću vam mnogo biti od pomoći danas. Juče smo igračima dali neplaniram slobodan dan, zbog potrošnje koju su imali u četvrtak. Posle utakmice stručni štab i ja smo odlučili da je bolje da odmorimo. Tek na večerašnjem treningu ćemo znati stanje svih igrača - rekao je Milošević na konferenciji za medije u SC Teleoptik.

Milošević je istakao da Bojan Ostojić neće biti u kombinacinji za susret protiv Rada.

- Već smo imali jedno loše iskustvo u ligi protiv Napretka pre sedam dana. Takve stvari ne smemo da dozvolimo. Apelovaću na igrače, bez obzira na umor i trenutnu situaciju da pristup mora da bude maksimalan kao što je bio protiv Malatije - rekao je Milošević i dodao da ove godine nije uživo gledao sutrašnjeg rivala.

- Rad nije dobro počeo ovu sezonu i poslednjih par godina se dosta muči u Superligi, ali je svakako klub koji je dugo tu i iskusan superligaš i uvek može da napravi problem. Ovakve utakmice isključivo zavisi od nas, od onog što ćemo mi uraditi na terenu, uz dužno poštovanje Radu - rekao je Milošević.

Fudbaleri Partizana u prethodnih nekoliko utakmica pokazali su nekoliko različtih izdanja.


- Taj napadački fudbal koji forsiramo je ideologija Partizana, to je konstanta. To je nemoguće u svakoj utakmici. U periodu smo koji je osetljiv i dalje smo pod psihološkim pritiskom, jer imamo takmičenje od kojeg nam u velikoj meri zavisi budućnost u svakom smislu. Mislim da je logično i realno da u nekim situacijama moje odluke, moraju da budu u skladu sa rezultatom koji želimo da postignemo. U dvomeču sa Malatijom smo imali više šansi u odnosu na našeg ozbiljnog rivala i zasluženo smo prošli. Nismo imali sreće, nismo to slučajno uradili i nismo uradili ružnim fudbalom. U obe smo utakmice smo imali sedam, osam zicera, plus polušanse. To su činjenice, neću dizati ekipi, biću uvek više kritičniji i samo kritičnini. Ovo je samo realna sagledavanje stvari - rekao je Milošević.

Milošević je još jednom istakao da prelazni rok nije gotov i da trenutni tim daje svoj maksimum.

- Rekao sam da neću da se žalim, a nismo završili prelazni rok. Prihvatio sam situaciju, za neke stavri smo se izborili. Bilo je tu dosta muka. Niti želim da se pravdam, niti sam takav čovek - rekao je strateg crno-belih.

Milošević je upitan i kada će Takuma Asano biti u top formi.

- Njegov ritam ćemo morati da dižemo kroz utakmice i tening. Nemamo. prostora za nešto drugo. Bitno je da je izdržao 90 minuta - rekao je on.

Novinare je zanimalo i da li bi želeo da vidi po jednog srpskog predstavnika u Ligi šampiona i Ligi Evrope ili dva u LE.

- Najbitnije da oba predstavnika budu u Evropi - rekao je Milošević.

Meč između Partizana i Rada igra se u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading